Zinderende zonsondergangen: tips voor geweldige foto's van de zonsondergang

Geen vakantie is compleet zonder een foto van een zonsondergang. Leer hoe je een prachtige zonsondergang vastlegt met deze tips!

Credits: maya_newman

Veel mensen nemen foto’s van de zonsondergang als ze op vakantie zijn. Vooral als de vakantielocatie bij een strand is. Echter, niet alle foto’s van zonsondergangen worden even mooi. In sommige gevallen heb je totaal niet de schoonheid van het moment weten te vatten. Hier zijn wat tips die je de volgende keer dat je een zonsondergang fotografeert kan gebruiken.

Credits: bravebird

Wees er op tijd
Als je eenmaal op je vakantiebestemming bent, ga dan eens op pad in de omgeving en zoek de plekjes waar je een spectaculaire kijk hebt op de zonsondergang. Dit geeft je een idee waar je het beste je foto’s van de zonsondergang kan schieten. Zorg ook dat je weet hoe laat de zon onder gaat. Zorg dat je een half uur voor dat tijdstip op de plek bent waar je de foto’s wilt maken, zodat je alles klaar kan zetten.

Credits: hodachrome

Experimenteer met het weer
Foto’s van de zonsondergang zijn niet alleen goed als de zon te zien is. In sommige gevallen, als de lucht gevuld is met wolken, zijn de kleuren prachtig, en kan de zon er net een beetje langs schijnen. Dit soort situaties kan schitterende foto’s opleveren.

Credits: springeth

Werk met silhouetten
Foto’s van zonsondergangen worden nog interessanter als er een voorwerp is toegevoegd aan de foto. Wat je kan doen is gebruik maken van dingen die er al zijn, terwijl je fotografeert. Je kunt ook gebruik maken van mensen, boten of andere zaken.

Credits: werriston

Dit zijn wat tips die je kunnen helpen met je foto’s! Onthoud dat je blijft fotograferen, want de positie van de zon blijft veranderen. Dit geeft je een ruime variatie aan foto’s, en je bent er vrijwel zeker van dat die perfecte zonsondergangfoto erbij zit voor in je vakantiealbum!

Credits: moodification

written by jeanmendoza on 2011-10-03 #gear #tutorials #tips #tipster #netherlands #dutch #holland #zonsondergang #fotografie #zon #vakantie #nld #handleiding
translated by kaatjeka

Thanks, Danke, Gracias

Thanks

We couldn’t have done it without you — thanks to the 2000+ Kickstarter backers who helped support this analogue dream machine the Diana Instant Square is now a reality. Watch out world, this Mighty Memory Maker is coming your way! Did you miss out on the Kickstarter Campaign? Fear not, pre-sale is now on and we have a Diana Instant Square waiting just for you! Pre-order now to pick up your own delightful Diana Instant Square and free Light Painter just in time to snap away those Christmas Carols.

More Interesting Articles