Hoe blijf je geinspireerd in de Fotografie

Steeds naar dezelfde plekken gaan en dezelfde dingen fotograferen kan soms best een sleur worden. Als je geen inspiratie hebt terwijl je fotografeert komen je foto’s er niet zo goed uit. Hier volgen wat tips om geïnspireerd te blijven in fotografie.

Credits: i_am_four-eyes

Als je steeds dezelfde thema’s en voorwerpen fotografeert kan het tijd zijn voor wat nieuwe inspiratie. Dat zal je helpen om verschillende foto’s te krijgen en laat zien hoe goed je als fotograaf bent. Hier wat tips die je zullen helpen!

Credits: bcartwright

Kijk Films
Films kijken is een super manier om inspiratie op te doen. Er zijn genoeg films die spectaculaire beeldfotografie hebben. Je kunt geïnspireerd worden door de kaders, de kleuren en de sfeer van de film. Je zult nieuwe adem adembenemende foto’s maken die onvergetelijk zijn.

Credits: paramir

Reis
Reizen naar nieuwe plekken is ook een goed idee om inspiratie op te doen. Je hoeft niet perse na een ander land. Begin gewoon in de buurt en ga naar plekken waar je nog niet geweest bent. Je zult verrast zijn hoeveel dingen je nog niet hebt gefotografeerd. Neem foto’s van mensen, objecten, gebouwen en natuur.

Credits: yuanchin13

Schiet op verschillende Tijdstippen
Experimenteer met natuurlijk licht op verschillende tijden per dag, of voor een dramatisch effect probeer het s’nachts! Als je experimenteerd kun je ook gebruik maken van filters filters en zo bereik je verschillende effecten.

Credits: vicuna

Gebruik Verschillende Camera’s
Twijfel niet om verschillende Lomography camera's te proberen, ook die waar je niet bekend mee bent. Dit zal je analoge fotografie kennis verbreden aangezien iedere camera zijn eigen eigenschappen heeft.

Dit zijn gewoon wat inspiratie tips. Elke fotograaf krijgt natuurlijk op andere manieren inspiratie. Het enige wat je moet doen is erop uit gaan en jezelf vermaken!

written by jeanmendoza on 2011-09-26 #gear #tutorials #inspiration #camera #experiment #photography #tipster #netherlands #nederland #dutch #holland #nld
translated by camielioo

More Interesting Articles