Oldskool fotohokjes: een utopie

1

Vorig jaar liepen mijn vriend en ik door Berlijn toen mijn oog opeens op iets viel wat mijn hart een slagje liet overslaan: een vintage fotohokje. Toen ik het vierkante oranje gevaarte zag staan met haar kleine gordijntje kon ik het niet laten om te glimlachen.

Zoals je misschien wel weet zijn fotohokjes verbazingwekkende dingen. Natuurlijk, je kan ze ook gebruiken voor je reisdocumenten, daar is niks spannends aan. Maar denk aan alle andere dingen waar we ze voor gebruiken. Denk aan de tijd dat we onszelf erin propten samen met twee of drie andere vrienden als herinnering aan een geweldige dag samen. De tijden dat we foto’s maakten voor ons rijbewijs (maar dat we toen de vreemd uitziende persoon op de foto niet eens herkenden en de afdrukken meteen weggooiden). De tijden dat we in zo’n hokje zaten met de ‘liefde van ons leven’ om foto’s te maken die we in onze portemonnee bij ons konden dragen.

Er is iets magisch aan deze fotohokjes. Zodra je het gordijntje sluit ben je in je eigen wereld en kan niemand je meer storen. Je kan daarbinnen zo serieus of gek kijken als je wilt en niemand zal je veroordelen. Het is zelfs zo dat als de volgende persoon je gekke bekken zal zien op de verse foto’s, diegene waarschijnlijk je alleen begrijpend zal toelachen.

Credits: dkformsma

Ik hoop dat fotohokjes nooit uit ons leven zullen verdwijnen. Dichter bij een utopie zullen we waarschijnlijk nooit komen.

written by dkformsma on 2011-09-27 #lifestyle #vintage #berlin #photobooth #translation #photo-booth #lomography #germany #old-school #netherlands #nederland #dutch #holland #nederlands #analogue-lifestyle #requested #duitsland #nld #berlijn #vertaling #ouderwets #pasfoto #fotohok #pasfotohok #utopie
translated by pinkpix

One Comment

  1. tarona
    tarona ·

    Weet je toevallig ook nog waar die fotohokjes in Berlijn te vinden zijn? Ik ben in augustus weer in Berlijn en ik zou het tof vinden om er foto's te maken! :)

More Interesting Articles