Oldschool fotohokjes zijn HOT

Fotohokjes waren vroeger vooral handig wanneer je een souvenir van een bijzondere dag wilde hebben maar je geen camera bij je had. Tegenwoordig zie je de klassiekers steeds meer terugkomen op hippe feesten, verjaardagen en in clubs.

Laatst was ik op een verjaardagsfeestje in een club, waar speciaal voor het feest bij de ingang een fotohokje was neergezet. Ik begon eens rond te vragen wat nou precies de bedoeling was. De jarige Jet vertelde me dat ik wat leuke attributen mocht uitzoeken en daarmee op de foto moest gaan. Vier foto’s en poses later legden we nieuwsgierig onze attributen terug, terwijl we wachtten tot de welbekende strip uit het apparaat tevoorschijn zou komen.

Het werd al snel een hype en toen het feest afgelopen was stond iedereen wel met elkaar op de foto. Dit was het begin van een rage. Bij sommige feestjes stond er een logo op de fotostrip waardoor je de foto’s uit elkaar kon houden.

Ik vond het interessant om te zien hoe iedereen veranderde wanneer ze eenmaal in het hokje waren. Zo kon een verlegen persoon in het hokje transformeren naar een schaterlachend, extravagant model. Het hokje zorgde ervoor dat mensen uit hun schulp durfden te kruipen.

Fotohokjes zijn niet alleen iets uit het verleden. Ze zijn herontdekt om nog meer analoge liefde de wereld in te brengen en zorgen ervoor dat meer mensen met fotografie in aanraking komen. Mensen worden herinnerd aan hoe leuk het is om een analoge foto in je handen te houden!

Fotohokjes zorgen ervoor dat mensen spontaan met z’n allen op de foto gaan, dus aarzel niet als je er eentje ziet staan!

written by nicx on 2011-09-19 #party #lifestyle #fun #photobooth #series #photo-booth #lomography #old-school #netherlands #awesome #nederland #dutch #holland #analogue-lifestyle #requested #feest #oldskool #nld #plezier #fotohokjes #reeksen #tof
translated by marissa

More Interesting Articles