Analoge benadering van visuele kunst: de illustraties van Johan Thörnqvist

Heb je het gevoel dat je foto’s wel iets extra’s kunnen gebruiken om ze interessanter te maken? Raak geïnspireerd en neem een voorbeeld aan Johan Thörnqvist, een illustrator die denkbeeldige steden op echte foto’s tekent.

Zweedse illustrator Johan Thörnqvist. Foto via Snarlik.se -- Johan Thörnqvist

De foto’s die hij gebruikt voor zijn kunstwerken hebben misschien al hun eigen charme, maar de Zweeds illustrator Johan Thörnqvist blaast ze toch op zijn eigen manier leven in—door erop te tekenen. Geen simpele krabbels, maar mooie en eigenaardige tekeningen van zelfbedachte stadsbeelden, vol verbeelding.

Foto via Trendland

De resultaten zijn erg uniek, interessant en dromerig. Op de een of andere manier herinnert zijn mix van realiteit en denkbeeldige steden de kijker eraan de wereld te bekijken met een kinderlijke verbeelding. Het idee is misschien simpel, maar de uitvoering toont een fantastisch perspectief, of niet?

Je vraagt je af wat deze illustrator inspireert om zulke fascinerende kunstwerken te maken. In een recent interview met Leivos vertelt Thörnqvist hoe hij beïnvloed wordt door de wereld om hem heen: “Ik vind het leuk om stil te staan bij dagelijkse taferelen en me voor te stellen wat er in plaats daarvan in die ruimte zou kunnen bestaan.”

Hier zijn meer van Thörnqvists prachtige illustraties met denkbeeldige steden en hun interessante inwoners!

Foto’s via Trendland

Bronnen en meer leesmateriaal:
Trendland -- Johan Thornqvist Illustrations
Leivos -- Interview with Johan Thörnqvist
Snarlik.se -- Johan Thörnqvist's Official Website

written by plasticpopsicle on 2011-09-19 #news #analogue #illustration #lomography #nederland #dutch #holland #drawings #news #the-netherlands #nld #visual-arts #johan-thornqvist
translated by keos-sophie

More Interesting Articles