Waar zijn mijn notificaties gebleven?

Het kan zijn dat je van tijd tot tijd merkt dat de teller die laat zien hoeveel notificaties je hebt steeds lager staat. Waarom gebeurt dit? Kort gezegd: om de laadtijden laag te houden. Lees een langer antwoord in dit artikel.

De score bijhouden

Voor elke reactie, ‘vind ik leuk’, nieuw album, vermelding van je naam, … krijg je een notificatie. Ze worden weergegeven in de account-werkbalk boven in beeld. Dit was bedoeld als een simpele manier om gebruikers te laten weten als er iets nieuws was gebeurd terwijl ze afwezig waren, met de nadruk op nieuw. We hebben ook de “markeer alles als gelezen” knop toegevoegd, om de teller weer op nul te zetten.

Als je die knop nooit indrukt blijft de teller stijgen. Aangezien we alle notificaties in één database opslaan, groeit deze database ook en dit vertraagt het hele systeem. Dus van tijd tot tijd (meestal iedere maand) ruimen we iedere notificatie die ouder is dan twee maanden op. Begrijp ons niet verkeerd: de reactie, ‘vind ik leuk’, … is er nog steeds, alleen de notificatie is verdwenen.

Dit is een klein offer om de site snel te houden. Hopelijk begrijp je waarom! Bedankt, en neem vooral contact op als je vragen hebt (ook in de reacties hier beneden).

written by recurving on 2011-09-19 #news #development #nederland #dutch #holland #the-netherlands #nld #notifications
translated by keos-sophie

More Interesting Articles