DigitaLIZA 135 Film Scanning Mask: Betere scans met de DigitaLIZA

Toegegeven, ik was een beetje sceptisch over de Digitaliza, want ik dacht dat ik zonder de ‘liza ook wel sprocketgaatjes kon scannen. Maar toen ik een sprocketcamera kocht, besloot ik de Digitaliza toch eens uit te proberen. Het bleek een erg aangename verrassing te zijn!

Sprocketgaatjes zijn leuk, maar toen ik ze liet scannen bij mijn plaatselijke fotolab, was ik teleurgesteld in het resultaat. Blijkbaar hebben ze daar wat problemen om films van ongebruikelijk formaat te scannen, zoals uit de Sprocket Rocket of de Horizon Perfekt. Dus toch maar een Digitaliza aanschaffen en zelf mijn sprockets gaan scannen!

De Digitaliza gebruiken is gemakkelijk, zeker dankzij de instructievideo die je online kan vinden. Eerst gebruikte ik zelfklevende doorzichtige tape om mijn films te scannen, daardoor waren de kleuren niet zo goed en waren mijn foto’s vaag. Daarna probeerde ik de Digitaliza.

De voor en na foto’s kan je hieronder bekijken.

Dus doe jezelf een lol: koop er vandaag nog eentje of biets er één van een vriend die ‘m wel heeft!

De DigitaLIZA 35mm Scanning Mask houdt jouw 35mm negatieven op hun plaats zodat je ze kan scannen, met sprocketgaatjes en alles erop en eraan! Word je eigen baas als het op het scannen van je negatieven aankomt en heb alle controle over jouw foto’s! Bezoek de Shop en haal je eigen DigitaLIZA 35mm Scanning Mask in huis.

written by projectsnap on 2011-09-19 #gear #review #lomography #double-exposures #scan #blackbird-fly #kodak-ektachrome #dutch #holland #nederlands #digitaliza #user-review #requested #sole-project #scanning-mask
translated by gdc

More Interesting Articles