Trees

Onderwater boksen in 1939

Hoe maak je iets bedreigends als boksen waanzinnig hilarisch? Een groep gekke mannen met ongelofelijke longinhoud beantwoordden deze vraag door het in 1939 onder water te doen.

Het bekende devies “just add water” werkt dus voor heel veel dingen – zelfs voor boksen!

Een verbluffende foto van Muhammed Ali in een bokshouding onder water terwijl hij aan het trainen is in Miami, gefotografeerd door Flip Schulke, en te zien in het boek Muhammad Ali: De Geboorte Van Een Legende, Miami, 1961-1964. (Foto via The 305)

Ja, dat lees je goed! Fotograaf Flip Schulke wist heel goed wat hij wilde toen hij bokslegende Muhammed Ali in 1961 tijdens zijn training in Miama fotografeerde. Het beeld van Ali in een sterke vuist-gevecht houding terwijl hij onder water was, werd één van de meest adembenemende foto’s ooit van de bokser genomen.
Maar vergeet Ali en zijn onderwater stoerdoenerij; een groep getikte Londenaren met bijna onmenselijke longcapaciteiten hadden de mix van boksen en water al bedacht om iets regelrecht geks en ongelofelijk tijdsloos te creëren. Niet vandaag, niet in de afgelopen tien jaar, maar lang geleden in 1939.

Bekijk de ongelofelijk hilarische bokswedstrijd die plaatsvond in het Wembley Empire zwembad in London. En vergeet vooral niet op de camerman te letten!

Als je toevallig op zoek bent naar vintage boksfoto’s, dan kan je die hier vinden!

Wat vind je van deze onderwater bokswedstrijd uit vervlogen decennia? Laat het ons weten via een reactie hieronder!

Bron en verder leesmateriaal Underwater Boxing -- Devour

written by plasticpopsicle on 2011-09-19 #lifestyle #underwater #funny #retro #boxing #vintage #comedy #london #lomography #analogue-lifestyle #1939

More Interesting Articles