Kodak Tri-x 400 35mm

1

Een geweldige film zowel voor binnen als buiten! Vrij korrelig, maar dat voegt er iets extra’s aan toe. Als je nog nooit met zwart-wit hebt geschoten, is deze film goed om mee te starten, hij geeft bevredigende resultaten.

Credits: lighttomysoul

Ik was aan het rondkijken voor een zwart-wit film omdat ik er eens eentje wou proberen (ik had nog maar één zwart-wit filmrolletje geschoten en dat zo’n acht jaar geleden) en ik besloot om deze te nemen. Ik ben blij dat ik dat gedaan heb!

Ik plaatste het rolletje in mijn LC-A+ en ging de deur uit. Het was een heel zonnige dag aan het einde van de lente, ik sprak af met men knappe vriend waar mijn camera zo van houdt en begon onmiddellijk foto’s van hem te trekken. Toen we weer thuis kwamen zag ik dat mijn LC-A+ ingesteld was op ISO 100 terwijl ik een ISO 400 film gebruikte. Ik dacht dat ik mijn eerste foto’s verknald had. Maar omdat die kleine zwarte makker een slimmerd is, was dat niet het geval!

Credits: lighttomysoul

Binnenshuis is geen probleem met ISO 400.

Credits: lighttomysoul

Een bijzondere reden waarom ik zo van deze film houd is deze zoveel grijze schaduwen geeft terwijl er toch veel contrast te zien is! Ik houd niet van zwart-wit foto’s die volledig vervaagd zijn, die gewoon één grijze toon over de hele foto laat zien, omdat de film geen zwart, wit en vijf grijstonen daartussenin kan laten zien. Deze kan dat wel.

Credits: lighttomysoul

De foto’s spreken voor zich. Deze film stelt niet teleur. :)

Kies je voor de elegante, old-school look? Voeg een tijdloze touch toe aan je foto’s met de Black and White films. Voor dat klassieke, ga naar black and white film selection.

written by lighttomysoul on 2011-09-14 #gear #black-and-white #bw #35mm #review #tri-x #kodak #netherlands #nederland #dutch #holland #nld

One Comment

  1. stijnbonte
    stijnbonte ·

    Ik gebruik meestal 400 op 200 en onderontwikkeling, waardoor er meer grijstineten in de foto's ontstaan.

More Interesting Articles