Lomography CN 400 120 Review

The Lomography Color Negative 400 (120) is geweldige film, in alle lichtcondities! Er is absoluut geen reden om hem niet te proberen!

De Lomography CN 400 was de allereerste film die ik gebruikte met mijn Diana F+ . Ik koos voor deze film omdat het één van de goedkoopste films is die je kan kopen in de Lomography shop .

Deze film is erg veelzijdig. Je kan hem gebruiken in vele lichtcondities, op zonnige dagen, bewolkte dagen, en binnen. Ik ben een echte beginner wat analoge fotografie betreft (behalve dan toen ik klein was en wel eens met een automatische camera eropuit trok) en ik ben ook vrij onhandig. Daarom heb ik soms de aperture-instellingen verward. Zo gebeurde het dat ik de instellingen voor bewolking gebruikte wanneer de zon scheen. Maar ik heb nooit onder- of overbelichte resultaten gehad. Ik kan deze film dus echt aanbevelen aan beginners!

En vergeet de levendige kleuren niet. De foto’s zien er altijd goed uit. Ik heb geen echte scanner, ik fotografeer de negatieven met een lichtbron erachter; na de omzetting hebben mijn foto’s een blauwe schijn. Ik heb niet veel ervaring, maar in vergelijking met sommige negatieven die ik vroeger had, is het heel simpel om die schijn te verwijderen met beeldprocessing-applicaties.

Al met al — je zult niet klagen als je deze film koopt. De kleuren, de variëteit en de lage prijs hebben mij overtuigd!

written by pfingstroeschen on 2011-09-14 #gear #film #review #film-review #color-negative #400-iso #120mm #lomography #netherlands #diana-f #nederland #dutch #holland #user-review #requested #nld #lomography-cn-400 #lomography-cn-400-120

More Interesting Articles