Holga 135 BC

Een compacte mooie dame die een groot deel van de kracht van de LC-A heeft, minder kost en een beetje van de zachtheid van haar oudere zus, Holga CFN, toevoegt. Lees verder kinderen. Deze camera moet je waarschijnlijk hebben.

Credits: myloveletter

Er was eens een tijd dat ik niet geïnteresseerd was in deze camera, en niet begreep waarom iemand dat überhaupt zou zijn, tenzij ze een beetje hetzelfde effect wilden als de gouden oude LC-A+, maar niet genoeg geld hadden daarvoor.
Totdat ik besloot dat ik een lokale kunstexpositie wilde maken in een galerie in St. Augustine, compleet bestaand uit foto’s gemaakt met ‘speelgoedcameraatjes’, die eigenlijk wel een soort van een plastic lens móésten hebben. Dat werd lastig, aangezien veel van mijn favoriete foto’s genomen waren met een glazen lens. Dus… wat moest ik doen?
Ik bestelde snel een Holga 135BC, nam verschillende filmrolletjes en probeerde haastig in te vullen wat met een plastic lens was genomen.
Een paar voorbeelden van mijn eerste rolletje:

Ik was meteen verliefd!

Ik was verrukt. Ze maakt niet alleen de vignetten, of donkere hoeken, als gevolg van het masker, maar haar foto’s hebben ook een soort van dromerige plastic-achtigheid waar ik van hou en op hoopte. Ik kreeg geen lichtlekken, waar ik ook van hou, maar ik hoopte er ook niet op. Iemand reageerde op een foto van me dat hij overwoog om enkel de 135 aan te schaffen en niet de BC, omdat hij het masker ‘valsspelen’ vond. Hoe dat zo? Het is nog steeds een analoog proces, en hebben de meesten van ons niet meer uitgebreide maskers uitgeprobeerd, in pogingen ontwerpen toe te voegen aan onze lomo shots?

Ik ben verliefd op het effect dat deze camera produceert. Als ik het gevoel heb dat wat ik wil, vraagt om mijn LC-A, ben ik tevreden om Holga in plaats daarvan te gebruiken. De zachtheid van het plastic is subtiel. Ze voelt zo licht aan, je kan je niet voorstellen wat voor wonderen ze kan verrichten.
Ze is mijn nieuwste liefde (nou ja, naast die leuke jongen die ik net heb ontmoet en mijn nieuwe, allerbeste spijkerbroek ooit…)! O, sorry.
Wat camera’s betreft, zeker voor deze prijs, moet je het proberen. Ik bedoel, ik ben op dit moment jullie adressen aan het verzamelen en ga er voor zorgen dat je doet wat ik zeg, je MOET.

Nog een paar van een recenter rolletje…

Credits: myloveletter

Hou je plastic fantastic! (of: hou je kunststof kunstig! ;))

written by myloveletter on 2011-09-14 #gear #plastic #review #vignette #translation #camera-review #lomography #netherlands #nederland #dutch #holland #holga-135-bc #nederlands #user-review #nld #recensie #vertaling #vignetten
translated by pinkpix

More Interesting Articles