Modefotografie: poseren!

Laten we eerlijk zijn. Wanneer je met modellen werkt, vooral onervaren modellen zoals je eigen vrienden, weten ze vaak niet hoe ze verschillende poses kunnen aannemen. Gelukkig bestaat er nu deze handleiding!

Of je sociale vaardigheden zijn onbeschrijflijk goed of je herkent de volgende situaties. Je fotografeert een vriend en de situatie is (en dan druk ik het nog zacht uit) ongemakkelijk. Of jij bent het model maar je voelt je alles behalve een model. Doe wat aan de situatie en ga aan de slag met deze scherpe en ietwat hilarische tips bedacht door Lester Brathwaite van fahionindie.com.

1. De grote stap

Je gedachten zijn: Ik ben op weg naar kantoor – oeh, kijk een camera – ik geef mezelf! – en ik loop weer weg..

Wat je doet: Loop langzaam genoeg om in beeld te komen en zorg ervoor dat je benen ver genoeg gespreid zijn om een dynamische foto te creëren.

2. De redactionele sprong

Je gedachten zijn: Weet je, ik voel me zo goed, ik ga vandaag gewoon met een doods gezicht overal naartoe vliegen in plaats van lopen. Oh kijk! een eenhoorn, fantastisch..

Wat je doet: Hurk even diep in en spring! Toon je blik op het hoogste punt van je sprong.

3. De peinzende leeghoofd

Je gedachten zijn: Ik ben diep in mijn gedachten verzonken – waarover? niemand die het boeit. Maar ik ben op zoek naar de oplossing voor al mijn problemen. Ik probeer die oplossing in de verste verte te visualiseren…

Wat je doet: Hou de ene hand op je heup en zorg ervoor dat de andere op een tegengestelde maar wel passende hoek staat. Houd hierbij één been recht en je andere been licht gebogen.

4. In kalmte

Je gedachten zijn: Iew, het is zoooo zwaar om zo prestigieus als ik te zijn, maar ik moet het volhouden! Serveerster, waar is mijn cocktail? Ah, daar is ’ie, met pijn- en antistressmedicatie. Wat een verrassing..

Wat je doet: Hou je benen in een willekeurige opgekrulde positie, omlijst je gezicht met je armen, hou je buik zover mogelijk in en ga op zoek naar het licht.

5. Het blokje om

Je gedachten zijn: Oh kijk! Hier loop ik weer! Het lijkt wel een gewoonte. Ik doe gewoon mijn ding maar op de één of andere manier lijkt iedereen jaloers op mij te zijn… en ik.. ik vind het geweldig!

Wat je doet: Doe alsof je op een catwalk richting de camera loopt. Kijk recht in de camera of doe alsof je afgeleid raakt.

6. De kapotte pop

Je gedachten zijn: Ik heb al vier weken niet gegeten, mijn cokedealer wil zijn telefoon maar niet opnemen en als iemand niet snel iets alcoholisch aan mij geeft ga ik letterlijk dood. Maar poeh wat zie ik er goed uit! Nietwaar?

Wat je doet: Neem rare hoekige poses aan, wees lekker slungelig terwijl je het kledingstuk zichtbaar laat.

7. De verleidelijke buitenbeen

Je gedachten zijn: Ik ben verwikkeld in een orkaan vol met mode maar ondertussen ook één met mijn innerlijke rust. Rust die te danken is aan jarenlange yoga-sessies en een handvol farmaceuten waardoor ik de blikvanger van de orkaan word.

Wat je doet: straal rust uit, heb een gracieuze hand en een uitdrukking die aangeeft dat je wellicht niet op de hoogte bent van je omgeving.

8. De dynamische zithouding

Je gedachten zijn: Ja dit is zitten maar je weet ook wat dit niet is: GTST. Dus ik ben niet onwijs aan het chillen met een bak chips op de bank. Sorry dus dat ik mijn been maar gewoon omhoog zwaai en zoveel mogelijk moeite doe om zo min mogelijk inspanning uit te stralen.

Wat je doet: Maak hoeken met je benen en ruimte met je armen.

9. Het modegevoel

Je gedachten zijn: Ik ben zo dun dat ik ervoor moet zorgen dat mijn ribben niet vanzelf instorten. Ik moet zorgen dat ze op hun plek blijven. Ik heb dan wel een long laten klappen terwijl ik ermee bezig was, maar dat zul je niet van mijn gezicht kunnen aflezen.

Wat je doet: Handen op de heupen. Je ademt in tot je letterlijk voorover gebogen staat en houdt je benen raar gehoekt.

10. De dynamische pose

Je gedachten zijn: Wereld, hier ben ik! Kijk maar lang en goed naar me want de dag dat jullie naar mij moeten luisteren is gekomen.

Wat je doet: Hou nog een keer je handen op je heupen maar kijk verleidelijk en oppermachtig.

Hoe vonden jullie deze tips? Zelf ben ik vooral fan van de verleidelijke buitenbeen. De naam alleen al straalt mode en exclusiviteit uit. Laat het weten door te reageren op deze pagina.

Vergeet niet deze tips te gebruiken voor onze Fabulous Fashionista en Lomography Lookbook wedstrijden!

written by cruzron on 2011-09-14 #gear #tutorials #fashion #shoot #vogue #tipster #posing #models #netherlands #nederland #dutch #holland #mode #nld #poseren #modellen
translated by marissa

More Interesting Articles