Agfa Optima Sensor Electronic

Uzun bir araştırmanın ardından kendim için doğru (ikinci) makinayı buldum. O bir Agfa Optima Sensor Electronic, 70lerin muhteşem tasarımının bir parçası. Bu sağlam view-finder makina mükemmel çünkü küçük ve kullanımı kolay.

Marka: Agfa
Adı: Optima sensor eletronic
Format: 35mm
Odak: manual
Flash Türü: flaş yok (ama hotshoe var)
Pozlama: 1/30 – 15 s
ISO : 25-500
Cable Release: var
Tripod Vida Girişi: var

Analog hayatına Diana F+ ile giriş yaptım. Ona aşık olduktan sonra, ikinci bir makina daha istedim; otomatik bir makina.

The Agfa Optima sensor electronic, manuel odaklı, 35mm kompakt view-finder bir makina. Lensin üstünde odağı ayarlayabileceğiniz 3 sembol(dağlar, iki insan ve bir insan) var ve yan tarafında da metre ve feet cinsinden karşılıkları. Ama doğru uzaklığı ayarlayamazsanız sorun değil, yine de geniş bir alan derinliği mevcut.

Makinanın önünde film hızını ayarlayabileceğiniz bir yer var pozometrenin içinde. Hızlı bir lensi var ve diyaframını ayarlayabiliyorsunuz. Üzerindeki aynı zamanda geri sarmak için de kullanılan kırmızı deklanşörünü çok sevdim. Gövdesi metal ve plastikten yapılmış. Eğer yanlışlıkla arkasını açarsanız bütün filmi yakmıyorsunuz çünkü filmin gizli bir bölmesi var. (Bu özelliği beni çok mutlu ediyor.)

Daha fazla bilgi isterseniz bütün Agfa Optima serisinin Alman bir sitesi var. (http://www.edition-oldenburg.de/agfa_optima.html).

written by lageos on 2012-03-12 #gear #35mm #agfa #review #viewfinder #kullanici-yorumu #alman #makina

More Interesting Articles