Black_friday_en
Have an account? Login | New to Lomography? Register | Lab | Current Site:

Het Lomography avontuur van Bombay Show Pig

Het Nederlandse indierock duo Bombay Show Pig is fan van Lomography, en wij van hen! Daarom zijn Mathias en Linda officieel Lomo Amigo geworden en gaan ze de komende maanden op pad met een La Sardina om hun rock'n'roll leven analoog vast te leggen op 35mm film. Maar er is meer, read on.

Mathias en Linda van Bombay Show Pig

Onder begeleiding van Simon Akkermans (C-mon and Kypski) heeft de band Bombay Show Pig onlangs hun debuutalbum Vulture / Provider gelanceerd. Opgenomen in het heilige Kytopia, bekend van de trueblue Nederlandse muziekheld Kyteman. Ze hebben Lomography benaderd voor een bijzondere samenwerking en voila – ze zijn officieel Lomo Amigo geworden! De komende maanden gaan Mathias en Linda op tour langs de grote clubs in Nederland. Bewapend met de La Sardina Guvnor dagen wij ze uit om deze rock’n’roll periode analoog te documenteren. Maar er is meer…

De Duo Rumble van Bombay Show Pig
Bandjes met slechts twee bandleden zijn stoer, zoals Mathias en Linda die samen het duo van Bombay Show Pig vormen. Het fenomeen “duo” bracht ons op het idee om een bijzondere fotowedstrijd voor jullie te organiseren. We gaan op zoek naar foto’s waar het de nadruk wordt gelegd op “het duo”. Dat kan letterlijk alles zijn. Vader en kind fietsend over de Amsterdamse grachten, twee biertjes op de bar of jij en je favoriete camera als duo in de spiegel. De komende week gaan we met Mathias en Linda nadenken over een bijzondere prijs, want een rumble zonder prijzen is geen rumble. Maak je borst maar nat, want dit wordt heel speciaal! Er gaan zelfs geruchten dat de winnende foto gebruikt gaat worden voor de cover van een limited vinyl release! In de tussentijd kunnen jullie alvast nadenken wat je zou willen fotograferen of welke foto je gaat insturen.

“Time Waster” (Official Video)

LomoReporters tijdens de clubtour van Bombay Show Pig
Maar, er is nóg meer! Tijdens de komende clubtour willen Mathias en Linda ook de Lomography community een extra’tje geven. Voor 5 exlcusieve shows mag er één lomograaf als officiële LomoReporter de avond vastleggen. Je krijgt een perskaart, mag gratis naar binnen met een vriend of vriendin en mag uiteraard ook backstage plaatjes maken. Nadien schrijf je een leuke recap van de avond en ontwikkelt Lomography je foto’s.

Dit zijn de shows waar het om gaat:

 1. 013 TILBURG – 24.10
 2. ROTOWN – 25-10
 3. EKKO – 03.11
 4. PARADISO – 08.11
 5. PATRONAAT – 15.12

Wil jij één van de 5 lucky winnaars zijn? Plaats dan zo snel mogelijk een reactie onderaan dit artikel. De eerste 5 lomografen winnen de tickets!

Onze Lomo Amigos Mathias en Linda van Bombay Show Pig zijn op pad gegaan met de La Sardina! Deze 35mm camera is uitgevoerd met een waanzinnige groothoeklens, meervoudige belichting mogelijkheden en een handige terugdraaiknop – alles wat je nodig hebt voor maximaal analoog fotografie plezier. Wil jij deze camera ook progeren? Bestel dan nu je eigen La Sardina camera in de online shop.

written by mrmaart

15 comments

 1. marije

  marije

  Ik kan er in Utrecht niet bij zijn, dus ik wil me best opofferen om naar A'dam te komen... ;)

  about 2 years ago · report as spam
 2. mirre

  Wow dat lijkt me echt heel cool, alleen ik heb echt 0 ervaring met analoge camera's (behalve de wegwerp ik gebruiken toen ik 10 was..) Utrecht is voor mij haalbaar, als jullie het aandurven met een ervaringsloos maar enthousiast meisje :P
  about 2 years ago · report as spam
 3. sylviavanbruggen

  Wat lijkt me het super om lomograaf te zijn tijdens een show. Ik meld me aan voor Amsterdam of Haarlem :)
  about 2 years ago · report as spam
 4. srijken

  Het lijkt mij te gek om te doen, in Ekko (lichte voorkeur) of Amsterdam
  about 2 years ago · report as spam
 5. edwinfe

  ja dat wil ik wel. lijkt me geweldig!!
  about 2 years ago · report as spam
 6. junkie81

  junkie81

  Wauw, dit zou ik wel willen doen! Schiet regelmatig met mn Rollei 35 en Pentax K1000! En heb ook een Fisheye2! En sinds kort een Canon IXUS M-1. :D (Voor foto's check mn flickr: http://www.flickr.com/photos/kimmo/ ) Amsterdam of Utrecht heeft wel mn voorkeur! Ben benieuwd!
  about 2 years ago · report as spam
 7. melaniemarsman

  AHH ik! Patronaat of Paradiso? http://www.flickr.com/photos/melaniemarsman !
  about 2 years ago · report as spam
 8. reyhans

  Dat zou ik graag willen doen! 013 lijkt me geweldig! Hopelijk krijg ik daar de kans voor ...
  about 2 years ago · report as spam
 9. pfvandenbroek

  pfvandenbroek

  Toffe actie! Jammer dat de Mezz er niet tussen staat;-). Maarrrr ik ga met alle plezier naar Rotown of de 013. Samen met een andere lomograaf lijkt me ook wel wat.....om het in de duo-sferen te houden.

  about 2 years ago · report as spam
 10. frau_inga

  frau_inga

  Rotown lijkt me wel heel tof! :)

  about 2 years ago · report as spam
 11. dennis-vanrijn-9

  dennis-vanrijn-9

  Rotown of Paradiso lijkt me heel tof om te doen!
  about 2 years ago · report as spam
 12. dennis-vanrijn-9

  dennis-vanrijn-9

  Ik heb net als Bombay Show Pig een Sardinia en heb nog een Fisheye #2. Ik zie vissige mogelijkheden!
  about 2 years ago · report as spam
 13. elisarebecca

  Ik tel al meer reacties dan dat ik Lomo's bezit. Desalniettemin toffe actie voor toffe band.
  about 2 years ago · report as spam
 14. kamiraze

  kamiraze

  Yo, vet! Daar kan ik wel iets leuks mee doen! Tilburg heeft mijn voorkeur :)

  about 2 years ago · report as spam
 15. mrmaart

  mrmaart

  de winnaars zijn bekend! http://www.lomograph(…)ay-show-pig

  about 2 years ago · report as spam