Petzval_preorder_header_kit

Now Available for Pre-Order - First Come, First Served

Have an account? Login | New to Lomography? Register | Lab | Current Site:

LomoAmigo Anthony en de La Sardina Grand Cru zijn een bruisende match!

Anthony - pro cocktailshaker van BlendZ - is ons vaste contact als het om feestjes gaat. Niet alleen zijn de cocktails heel erg lekker, hij weet de sfeer ook gezellig op te schudden. Hoe ziet dat leven er uit? Maak kennis en check zijn eerste La Sardina foto's!

Foto van blendzshaker

Naam – Anthony Kollau
Stad – Amsterdam
Land – Nederland
Website – BlendZ – Cocktails @ your Spot! www.blendzcocktails.nl

Vertel de community een beetje over jezelf. Wat doe je in je vrije tijd en waar verdien je je brood mee?
Hee allemaal, ik ben Anthony en in mijn vrije tijd shake ik cocktails op huisfeestjes en evenementen zoals Museumnacht en op die coole feestjes van Lomography in de Gallery Store Amsterdam. Dit doe ik al 5 jaren voor BlendZ, een bedrijfje dat ik toendertijd heb opgezet in mijn studentenjaren. Ik krijg er nog steeds heel goede vibes van en regelmatig kom ik op plaatsen terecht in Nederland en België waar ik nog nooit eerder ben geweest! Daarbij leer ik heel veel aardige mensen kennen en is dit is in combinatie met mijn deeltijd opleiding Accountancy op de VU, samen met mijn financieel-administratieve baan waar ik mijn brood mee verdien, een perfecte combi. Op de zondag sta ik het liefst dicht bij de natuur of ga ik chillen met een goede vriend. Zomers neem ik graag een duikje in Zandvoort en ga ik uiteraard naar een festivalletje op z’n tijd.

Hoe ziet het leven van een cocktailshaker er eigenlijk uit?
Blijven creëren, blijven proeven, blijven perfectioneren, net als “Jiro Dreams of Sushi”!
Doordat ik cocktails shake op huisfeestjes en nog geen eigen bar heb, wordt bij elke gig alle ingrediënten vers ingekocht. Het bamboe vintage mobiel cocktailbarretje van de jaren 60 gaat ook elke keer mee. Gelukkig is deze vrij licht van gewicht. Het cocktailmenu bestaat niet alleen uit klassieke cocktails zoals Sex on the Beach, maar ook cocktails met een twist zoals Mojito met aardbeien en gemberbier of Caipirovska met bizongras wodka en appelmoes. Ik hou van kwaliteit, ambacht en origineel zijn. Daar ga ik voor! Op dit moment ben ik bezig het cocktailmenu uit te breiden met cocktails op basis van PITU Cachaca, deze heeft een gerookte smaak. Het volgend projectje wordt dan een cocktail maken van de spullen die je in de koelkast of voorraadkast heb staan. Cocktailtje pindakaas of een maïscocktail? Gepresenteerd in een jampotje.

Waar word je nog meer gelukkig van?
Lekker eten, daar word ik ook gelukkig van! Of het nou zelf koken is of uit eten gaan. Ik ben een fan van de Surinaamse roti en sta dan ook vaak in de rij in A’dam Oost bij Roopram. Als ik wel zelf kook dan gaat mijn voorkeur uit naar Aziatisch, Mexicaans en Italiaans.

Hoe ben je in contact gekomen met Lomography?
Samen met Lomography en het online magazine NSMBL heb ik toen op het feestje cocktails geshaked. ’t Was een vet feest met alleen maar aardige mensen! Wat mij direct opviel was de LomoWall, het paste perfect als achtergrond bij mijn mobielbarretje. De toestellen vond ik echt catchy, mijn voorkeur ging direct uit naar de La Sardina Grand Cru, vanwege zijn kurkdesign. Heel apart en stijlvol! Vanaf de eerste dag dat ik de Sardina Grand Cru in bezit had, gaat deze elke keer mee bij elke cocktailgig.

Wat betekent dit analoge avontuur voor je sinds de La Sardina in je bezit is?
Eigenlijk valt de puzzel in elkaar. Het is een onmisbaar element geworden bij het cocktailshaken en ik neem hem ook regelmatig mee als ik naar een festival ga samen met vrienden. De Lomofoto’s blijven mij steeds verbazen.

Foto van blendzshaker

Wat maakt de La Sardina de perfecte lomo camera?
Hij maakt gewoon goede ultieme Lomo foto’s en is zo betrouwbaar als een mans beste vriend.

Kunnen jullie de La Sardina in 5 woorden beschrijven?
Speels, Cool, Flitsend, Verrassend en Avontuurlijk!

Wat vonden vinden de mensen om je heen van je analoge camera en foto’s?
Bij elke cocktailsessie leg ik de La Sardina tussen al het fruit, als presentatie in de fruitmand. Elke keer weer merk ik dat mensen heel nieuwsgierig zijn naar die camera. Ze zijn zo verbaasd als ik de camera pak en een foto van ze maak. Vervolgens leg ik ze ff uit hoe het werkt en gaan zij lekker verder shooten terwijl ik dan verder ga shaken. Een echt DIY concept! Via de mail krijg ik regelmatig verzoeken van: ‘Hey Anthony, zijn die foto’s al ontwikkeld? Wil je ze aub naar me mailen? :-)’. Je zou zeggen dat het analoge tijdperk al passé is, maar dat is dus niet zo.

Wat waren hun reacties op je foto’s?
Dat de foto’s het helemaal af maken. Het is bijvoorbeeld een leuke herinnering van hun verjaardagsfeestje.

Wat was je raarste, grappigste, of gewoon tofste fotografische/lomografische ervaring tot dusver?
Het begin natuurlijk! Ik was bang om fouten te maken, omdat je zoveel mogelijk leuke dingen en momenten wilt vastleggen – en dat wil je dan ook weer terugzien bij het ontwikkelen. Maar je kunt dus niet terugkijken. Het blijft onvoorspelbaar, maar ook spannend!

Wat wil je graag nog willen fotograferen?
Een kleurrijk tropisch landschap en mooie stranden zou ik graag nog willen fotograferen. Dan denk ik aan watervallen, ara’s, heliconia’s etc..

Wat is je gouden tip voor toekomstige La Sardina fotografen?
Tip: Kies een design uit die jou het meeste aanspreekt en die bij jou past. Schiet 1 rol vol en laat deze direct ontwikkelen om het resultaat te bekijken. You’ll be amazed!

Foto van blendzshaker

written by anna-lomo

1 comment

  1. mrmaart

    mrmaart

    @anna-lomo "Waar wordt je nog meer gelukkig van?"...

    6 months ago · report as spam