Have an account? Login | New to Lomography? Register | Lab | Current Site:

Lissabon fotomomentje #3: Tram 28

Het is geel, rond, maakt een leuk geluid en rijdt rond in de smalle, oude straatjes van Lissabon. Hoe kan je daar nou geen foto van willen?

Tram #28 is één van de symbolen van Lissabon en onmogelijk te weerstaan. Hij rijdt omhoog en omlaag door de smalle en steile straatjes van de oude stad van Lissabon, tot verbazing van de toeristen.

Voor ons is het een deel van onze dagelijkse routine, en de hoeveelheid mensen die foto’s maken terwijl wij gewoon gebruik maken van het openbaar vervoer kan een beetje storend zijn. Maar we houden ook van onze tram, ondanks al zijn ongemakken, en soms kan ik zelfs de neiging niet weerstaan om er een foto van te maken!

De trams van Lissabon waren oorspronkelijk geel, maar ondertussen kan je ze vinden met allerlei soorten versieringen en reclame. Mijn favorieten zijn de trams die de beste sardine-kunstwerken laten zien van een wedstrijd die gehouden werd tijdens het jaarlijkse feest in de stad: ‘Festas de Lisboa’.

Als je een bezoek brengt aan Lissabon, moet je zeker ook een stukje meereizen met tram #28. De hele route gaat van Martim Moniz naar Prazeres, door de oude wijken van Lissabon. Je komt langs en door de mooiste plekjes in de stad met deze tram, dus het is zeker een ritje waard.

Wees niet bang om (letterlijk) de hoogte- en dieptepunten van mijn mooie stad te ontdekken. Maar onthoud: houd jezelf stevig vast en pas op voor zakkenrollers!

Stap in!

written by saidseni and translated by pinkpix

1 comment

  1. mrmaart

    mrmaart

    been there, done that.

    over 1 year ago · report as spam

Where is this?

Nearby popular photos – see more

Nearby LomoLocations

Read this article in another language

The original version of this article is written in: English. It is also available in: Československy.