The World’s Most Creative Instant Camera: Now Available For Pre-Order

Header
Have an account? Login | New to Lomography? Register | Lab | Current Site:

Fotomomentje in Lissabon #1: Cais das Colunas

Een fotomoment is één van die beelden waarbij iedereen zijn camera tevoorschijn haalt, of het nou een analoge camera is of een mobiele telefoon. Cais das Colunas is er zeker één. Ik denk niet dat iemand onberoerd kan blijven door de schoonheid van deze plek!

Foto van saidseni

Cais das Colunas ligt bij één van Lissabons grote pleinen, Praça do Comércio. “Cais” betekent “haven” en “colunas” betekent “pilaren”, en dat zegt eigenlijk genoeg.

Eeuwen lang was dit de hoofdingang van Lissabon. Tegenwoordig is het een unieke plek waar toeristen en de stadsbewoners wat tijd doorbrengen, met uitzicht op de rivier de Taag.

Ik woon al mijn hele leven in Lissabon, maar deze plek kon ik me niet herinneren van vroeger, omdat het tussen 1997 en 2008 werd gerestaureerd. Ik ben zo blij dat het weer in ere is hersteld!

Dit is één van die plekjes die je verliefd laten worden op Lissabon. Lissabon heeft een speciaal soort licht, misschien door de reflectie van de rivier.

Vanaf hier kan je de Ponte 25 de Abril zien, een hangbrug over de Taag, en de overkant van de rivier. Er zitten altijd meeuwen te poseren boven op de pilaren en zij dragen er zeker aan bij om van deze plek een fotomomentje te maken. De boten die van de ene kant van de rivier naar de andere varen zijn de laatste stukjes die ervoor zorgen dat dit echt een ansichtkaart van Lissabon is.

Het is zo bizar mooi, je moet het gewoon op de foto zetten!

written by saidseni and translated by pinkpix

1 comment

  1. wesco

    wesco

    Misschien binnenkort een weekje naar Lissabon, de fotomomentjes van saidseni maken me nieuwsgierig naar deze mooie stad!

    over 1 year ago · report as spam

Where is this?

Nearby popular photos – see more

Nearby LomoLocations

Read this article in another language

The original version of this article is written in: English. It is also available in: Português.