Lca_120_september_2014_header
Have an account? Login | New to Lomography? Register | Lab | Current Site:

De fantastische markt van São Cristóvão

De markt van São Cristóvão is een exotische plaats in de gelijknamige wijk in Rio de Janeiro, die garant staat voor een onmisbare belevenis voor iedereen: van buitenlanders tot Brazilianen uit alle hoeken van het land.

Deze pittoreske en eeuwenoude wijk in Rio de Janeiro ademt de cultuur van het Braziliaanse volk uit het noordoosten: de zware geur van sterk gekruid eten vermengd met de klanken van gitaren en accordeons, die je inwijden in het “ritmo arretado”, oftewel de muziek van het noordoosten van Brazilië.

Vroeger was deze wijk de ontmoetingsplaats voor arbeiders die uit het noordoosten van Brazilië kwamen om in Rio de Janeiro te werken en hun familie, vrienden en kennissen te zien. Hier deden ze wat ze het liefste deden: dansen, eten en praten met de mensen die ze liefhadden.

Vandaag is de São Cristóvão wijk zowel overdag als ‘s nachts een bloeiend centrum van tradities en culturen. Het is dan misschien ook overbodig te zeggen dat dit wel een erg fotogenieke plaats is. Klare of bewolkte hemel, storm of zon, onze Lomography camera’s slagen er in alle omstandigheden in om de ziel van São Cristóvão op de gevoelige plaat vast te leggen en zijn schoonheid te vereeuwigen.

Neem dus je favoriete camera en een grote lading filmrolletjes onder de arm en ga op verkenning op deze prachtige locatie. Deze authentieke buurt is meer dan de moeite waard voor iedereen die Rio de Janeiro bezoekt!

written by mabbom and translated by jokelangens

No comments yet, be the first

Where is this?

Nearby popular photos – see more

Nearby LomoLocations

Read this article in another language

The original version of this article is written in: Português. It is also available in: English.