Have an account? Login | New to Lomography? Register | Lab | Current Site:

Gdansk, Polen

Gdansk heeft een rijke culturele achtergrond, met name als haven aan de Baltische Zee. Vandaag de dag is de haven opgevrolijkt met hotels, restaurants, café's en kleine winkeltjes tussen de gewone huizen.

De architectuur in Gdansk is prachtig. Ook het nachtleven in Gdansk is erg gezellig. De stad is bekend voor zijn tumultueuze geschiedenis, met name door de start van de tweede wereld oorlog hier in 1939 en doordat het de geboorteplaats is van de ‘Solidariteitsunie’. De Poolse onafhankelijke regeringspartij.

De bekende lange straat en de lange markt zijn gelegen in het oude deel van Gdansk. Ook het stadhuis uit de 14e eeuw en het museum staan in dit gedeelte.

Tijdens de tweede wereldoorlog is de stad flink beschadigd (denk aan Rotterdam…). Er zijn maar een paar huizen in de prachtige lange straat gespaard gebleven maar na de oorlog hebben ze alles opnieuw opgebouwd. Het Solidariteitsmuseum kun je vinden in de voormalige Lenin haven. Het museum bezit een schat aan informatie maar heeft ook een erg goede interactieve expositie.

In 2011 was het het jaar van Johannes Hevelius. De bekendste inwoner van Gdansk. 400 jaar geleden is hij hier geboren en later zou hij een bekende astronoom worden.

Het centrale station, Gdańsk Glowny, is een prachtig historisch gebouw. Van hieruit word Gdansk verbonden met alle treinen in Polen.

Foto van lihooi

written by lihooi and translated by pretletterp

No comments yet, be the first

Where is this?

Nearby popular photos – see more

Nearby LomoLocations

  • Gdansk, Poland

    Despite its history of being an important historical port at the Baltic Sea, today's Gdansk …

Read this article in another language

The original version of this article is written in: English. It is also available in: Deutsch.