This is your last chance to pre-order your Petzval Lens and get the special aperture plates included for free! With estimated delivery in August (or even sooner), don’t miss out on securing your picture perfect portrait lens!

Have an account? Login | New to Lomography? Register | Lab | Current Site:

''Doel moet blijven!''

Doel, een prachtig mooi klein Belgisch dorpje net over de grens. Een prachtige locatie! Maar wees er snel bij, voordat het te laat is!

Aan de voet van de twee grote koeltorens van de kerncentrale ligt het kleine (bijna) volledig verlaten dorpje Doel.

Doel moet plaatsmaken voor uitbreiding van de havens van Antwerpen. Doel moet dus worden gesloopt. Bijna iedereen is al vertrokken uit Doel, dit maakt Doel een soort spookdorp. De huizen waar eerst mensen woonden zijn nu de schildersdoeken van verschillende Graffiti-kunstenaars. Op alle huizen prijken grootte felgekleurde schilderijen of mooie gedichten. De meeste leegstaande huizen zijn dichtgetimmerd, maar soms kan je ergens door een kapot raam of een gat in de muur naar binnen kijken, waar bijna alles nog staat, precies zoals de mensen het een aantal jaren hebben achtergelaten.
Dit geeft het dorp een rare (soms enge) sfeer, je loopt er alleen door de lege straten met af en toe een andere met camera bewapende toerist.

Nog niet iedereen is vertrokken, een aantal huizen zijn nog gewoon bewoond door mensen die trouw zijn aan ‘hun’ Doel en voorlopig niet weggaan, maar hoe lang houden zij dat vol? Wees dus snel! Voordat Doel haven is.

written by meesterbrein

3 comments

 1. pinkpix

  pinkpix

  Mooie foto's en een mooie boodschap! Ik wil er ook al heel lang heen, maar vanuit Rotterdam zonder auto is dat niet zo makkelijk.

  almost 3 years ago · report as spam
 2. meesterbrein

  meesterbrein

  Misschien is het dan te combineren met een dagje Antwerpen.

  almost 3 years ago · report as spam
 3. pinkpix

  pinkpix

  Ja, dat plan ligt er al een tijdje, maar het komt er telkens niet van. In de Kerstvakantie misschien of hopelijk eerder. In de herfst is het licht altijd zo mooi.

  almost 3 years ago · report as spam

Where is this?

Nearby popular photos – see more

Nearby LomoLocations