This is your last chance to pre-order your Petzval Lens and get the special aperture plates included for free! With estimated delivery in August (or even sooner), don’t miss out on securing your picture perfect portrait lens!

Have an account? Login | New to Lomography? Register | Lab | Current Site:

Het schip van Greenpeace - de Rainbow Warrior

The Rainbow Warrior - het legendarische schip van Greenpeace - kwam op 8 november 2008 naar Oostende, in België.

De eerste “Rainbow Warrior” is 24 jaar geleden in Nieuw-Zeeland door de Franse geheime dienst tot zinken gebracht. Ze waren aan het protesteren tegen de Franse kernproeven op de Atlantische oceaan. De fotograaf Fernando Pereira is gestorven omdat hij probeerde zijn camera’s te redden terwijl het schip aan het zinken was.

Vanaf toen werd Greenpeace bekend voor het strijden van het milieubehoud en voor het behoud van de fauna en flora.

Greenpeace is gestart met een nieuwe campagne – “Quit Cole”. Een campagne om aandacht te vragen tegen het gebruik van kolen. Men verbrandt deze kolen om elektrische energie op te wekken. Mensen konden het schip bezoeken en daar waren er enkele Greenpeace leden die uitleg gaven over hun werk en hun idealen.

written by swieconek and translated by moodswingbaby

No comments yet, be the first

Where is this?

Nearby popular photos – see more

Nearby LomoLocations

Read this article in another language

The original version of this article is written in: English.