Lca_120_september_2014_header
Have an account? Login | New to Lomography? Register | Lab | Current Site:

Het Oude Postkantoor van Oostende

Het Oude Postkantoor ligt in het centrum van Oostende, aan de Belgische kust. Het was vroeger een kantoor van het PTT (Post-Telefoon-Telegraaf). In 1999 werd het gebouw verlaten door te te hoge kosten, en de stad Oostende kreeg het voor niets.

Het is een fantastische locatie, met uitzicht op het stadspark. Vanaf daar is het maar een kleine wandeling tot aan de winkelstraat, het strand, de bars, restaurants en disco’s.

Een cultureel centrum, met theater, kunst, shows en dansoptredens zal deze wijk doen opleven tot een nieuwe attractie van de stad. Het zou in 2011 klaar moeten zijn. Nog voordat het gebouw compleet gerenoveerd werd, kon je het bezoeken. Het was voor negen jaar verlaten, maar sommige mensen hebben het pand in de gaten gehouden en ervoor gezorgd dat het in behoorlijke staat bleef.

Het gebouw is getekend geweest door Gaston Eysselinck en zijn stijl is naoorlogs modernisme. Concrete en kubistische lijnen zijn de basis en een gigantische koperen standbeeld zou de trots en kracht van de Belgische Post moeten doen uitstralen.

De kamers binnen zijn gigantisch. De vloeroppervlakte van de belangrijkste kamers zijn ongeveer 500 vierkante meter en dit 3 verdiepingen boven elkaar. Het heeft ook evenveel ruimte aan elke kant en achteraan. Op het dak is er een open terras met een veranda, met een fantastisch uitzicht. Hier bevond zich vroeger het restaurant.

written by swieconek and translated by moodswingbaby

No comments yet, be the first

Where is this?

Nearby popular photos – see more

Nearby LomoLocations

Read this article in another language

The original version of this article is written in: English.