Have an account? Login | New to Lomography? Register | Lab | Current Site:

Op kabouterjacht in Utrecht

Als ik wat tijd over heb, ga ik graag op kabouterjacht, gewapend met mijn Holga 135 BC. Kabouterjacht? Jazeker! Graffiti kabouters, welteverstaan.

Je ziet de geverfde kabouter, ook bekend als De Utrechtse Kabouter, in heel Utrecht. Ergens rond 2000 doken ze overal in de stad op. De kunstenaar achter de kabouters werd door actualiteitenprogramma Eén Vandaag de Utrechtse Keith Haring genoemd.

Zodra de kleine wezentjes met hun puntmutsen je eenmaal zijn opgevallen, begin je ze overal te zien. Vooral langs het spoor heb je een grote kans om ze tegen te komen.

Net als op vervallen gebouwen.

Maar de beste plek om op kabouterjacht te gaan, is de fietserstunnel bij het Westplein. De hele tunnel zit onder de graffiti en er zijn ook veel kabouters te vinden. Ik ga er meestal eens per twee à drie weken langs om te kijken of er nieuwe bijgekomen zijn.

Meer weten over De Utrechtse Kabouter? Bekijk het item van Eén Vandaag: http://www.eenvandaag.nl/binnenland/37148/wie_zit_er_achter_de_utrechtse_kabouter__ of check http://kbtr.nl

written by marije and translated by marije

2 comments

 1. arabrab

  arabrab

  Dit is super tof! Ik ben ze een paar jaar geleden ook gaan spotten. In de trein naar Hilversum zie je er onderweg heel veel, en richting Den Haag langs het spoor ook. Ze zijn zo leuk en ze zitten echt overal!! Cool dat je ze bent gaan fotograferen, ik ben er op de een of andere manier nooit toe gekomen.

  over 3 years ago · report as spam
 2. kamiraze

  kamiraze

  Ik heb zo ook al gespot en zie er elke keer als ik door Utrecht reis meer! Helaas vanuit de trein, volgende keer ben ik er klaar voor om wat kabouters te schieten:D

  over 3 years ago · report as spam

Where is this?

Nearby popular photos – see more

Nearby LomoLocations

Read this article in another language

The original version of this article is written in: English. It is also available in: Deutsch & 中文(繁體版).