Black_friday_en
Have an account? Login | New to Lomography? Register | Lab | Current Site:

Amsterdamse Grachten

Wat Amsterdam zo bijzonder maakt zijn de grachten die door de hele binnenstad lopen. Een gracht is een waterweg waar overal bruggen overheen gebouwd zijn. De eerste grachten werden aangelegd in 1612 om het transport van goederen makkelijker te maken maar ook voor afvoer- en defensiedoeleinden.

De oudste grachten zijn de Singel en de Kloveniersburgwal die gebouwd zijn om de stad te beschermen tegen ongewilde indringers. De Herengracht, de Keizersgracht en de Prinsengracht, eveneens oude grachten, zijn gebouwd in de 17e eeuw om het transport te vergemakkelijken.

Het hele netwerk van grachten is bij elkaar meer dan 80km lang en als je in Amsterdam bent zou je eigenlijk een rondvaart door de grachten moeten maken. Zelf heb ik die rondvaart niet gedaan maar laat het weten wat je er van vond als je wel een rondvaart hebt gemaakt door de grachten. Zelf wandel ik liever door de schilderachtige straatjes en kijk toe vanaf een brug (of ernaast als de brug open staat om grotere schepen door te laten) hoe kleine bootjes en schepen de grachten over varen. Al wandelend langs de grachten is het bezichtigen van de eeuwenoude handelshuizen die langs de grachten staan ook zeker de moeite waard.

Als je moe bent geworden van al het lopen, neem dan plaats in een café of op een terrasje aan de grachten. Drink een ijskoude Heineken en geniet van de aanblik van het water dat dwars door de stad loopt.

written by agrimony and translated by miss_maha

No comments yet, be the first

Where is this?

Nearby popular photos – see more

Nearby LomoLocations

 • Amsterdam Street-Markets

  One of the most interesting shopping possibilities in Amsterdam is the several street-market…

 • Amsterdam Grachten

  What makes Amsterdam such a special city are the Grachten which crosses the whole (inner) ci…

 • Amsterdam

  One of my favorite places in Amsterdam is Amsterdam itself. It has so much diversity, you ca…

 • Amsterdam NEMO (Science Center)

  NEMO is the biggest science center all over The Netherlands. You can see it when you arrive …

Read this article in another language

The original version of this article is written in: English.