LomoAmigo Angela Izzo Petzval 85 Art Lens'i Test Ediyor

Angela Izzo'nin fotoğrafları bir kez daha ilgimizi çekiyor. Los Angeles’da yaşayan Angela’nın işleri, bizi her zaman etkiledi. Petzval 85 Lens’i kullandığı bu seride işlerini farklı bir boyuta taşıyıp, mükemmel portreler yaratmayı başardı.

Merhaba Angela, hoş geldin! Bize bu seride nelerden ilham aldığından bahseder misin?

Teşekkür ederim! Birçok serimde olduğu gibi, sadece güzel bir yüz fotoğrafı çekmek istemiyorum, ne yarattıkları beni etkiliyor. Bu seri için daha önce çalıştığım bir ilham kaynağını olan müzisyen Lauren Ruth Ward ve ilaç uzmanı Lizzy Jeff ile çalıştım.

Rüya tarzı temaları çok sık işlediğini görüyoruz, bize bu konudan biraz bahseder misin?

Bu lens beni otomatik olarak rüyamsı bir ruh haline sokuyor. Bu serideki ilham kaynaklarım, çiçekleri bir tema olarak kullanarak, bu fanteziyi inanılmaz başarıyla yansıttılar. Normal mekanları rüyamsı ortamlara dönüştürmeyi seviyorum, zihnin gözünü yansıtan bir mekana.

Bu serideki kompozisyonların inanılmaz. Bize kompozisyon yaratırken nasıl bir süreci takip ettiğini anlatır mısın?

İlk başta tripod ile çalışıyordum ama bir yerden sonra tripodu bırakıp, elle serbest odaklamaya yönelip, bunun nasıl bir etki yaratacağını denemeye başladım. Çıkan sonuçlardan gerçekten mutluyum.

Petzval 85 Lens ile çalışmak nasıldı?

Yeni ekipman kullanarak bazen biraz korkutucu geliyor, ama gerçekten hızlı bir şekilde aldığımı düşündüm. Manuel odaklama çarkını beğendim, böylece odak noktaları ile oynayabiliyorum.

Bu tür bir lensle çalışmak, fotoğrafçılık tarzına farklı bir gözle bakmanı sağladı mı?

Bu sefer filmle çalışmak yerine, Petzval Lens’e odaklanmak adına 5D Mark IV makinemi kullanarak dijital çekimler yaptım, ama lens sayesinde yine rüyamsı sonuçlar elde ettim. Video çekimleri de yaptım ve arka planda ortaya çıkan benzersiz ve sürreal akışkan görünümlü dokulardan çok keyif aldığımı söyleyebilirim.

Petzval 85’i yeni kullanmaya başlayan fotoğrafçılara önerilerin neler olur?

Önerim deneyip görmeleri olacaktır. Obje ile arka plan arasında mesafe olması işe yarıyor. Farklı açılar denemek, çok süreeal etkiler almaya yardımcı olacaktır.

  • Gelecekte senden neler görmeyi bekleyebiliriz?

“Pair Of Arrows” ile birlikte Petzval 85 kullanarak bir müzik videosu çektim, yakında Blank City Records etiketi ile piyasaya sürülecek. Ayrıca yakında Los Angeles’ta gerçekleşecek bir sergi için bu serideki fotoğrafları kullanarak illüstratör Anna Karakalou ile çalışıyor olacağız. Takipte kalın!


Angela'nın işlerini görmek için onu instagram hesabından takip edebilir ya da websitesini ziyaret edebilirsin.

written by sarahlindsayk on 2018-03-22 #gear #people #lomowomen

More Interesting Articles