Canon T50: Don't think, just shoot!

Toen ik deze camera kreeg was ik een beetje teleurgesteld door zijn functies; hij doet bijna al het werk voor je. Je hoeft zelf eigenlijk alleen nog maar scherp te stellen en af te drukken. Na het eerste rolletje geladen te hebben ben ik van mening veranderd. De Canon T50 is een supercamera! Lees snel verder om erachter te komen waarom.

Credits: -bas-

In 1983 kwam Canon met de T50, de eerste camera uit de T-serie. Het is een spiegelreflex die bedoeld was voor de beginnende fotograaf die nog niet goed de weg wist met instellingen. De camera regelt namelijk bíjna alles voor je.

Credits: -bas-

Diafragma, sluitersnelheid en doordraaien? Dat regelt dit schatje allemaal voor je. Het enige waar je op moet letten is de groene P in de zoeker en de ISO-waarde van je film. Als de P snel knippert als je de sluiterknop half induwt dan is het veel te donker. Langzaam knipperen betekent dat je met een lange sluitertijd moet gaan werken en je dus maar beter een statief kunt gebruiken. Als de P blijft branden dan kun je gewoon een foto maken.

De ISO-waarde kun je instellen door het schuifje te draaien dat om de terugspoelhendel zit. Maar maak je geen zorgen: hier zit beveiliging op. Je zult dus niet snel je 100 ISO film als ISO 1600 film belichten.

Credits: -bas-

Na de eerste foto’s gemaakt te hebben kreeg ik flink de smaak te pakken. Steeds vaker kreeg ik het tevreden geknor te horen van de auto winder die de film een frame doorspoelde. Het geweldige aan deze camera is dat je je geen zorgen hoeft te maken over de instellingen zolang je je ISO-waarde goed hebt ingesteld en je elke keer kijkt naar de groene P.

Credits: -bas-

Na het halve rolletje vol geschoten te hebben wilde ik wat avontuurlijkers. Het werd tijd voor een dubbel belichte foto! Dit is heel wat gedoe met deze camera omdat hij automatisch doorspoelt, dus je moet het opwindhendeltje tegenhouden, het terugwindknopje induwen en tegelijkertijd je foto maken. Maar de aanhouder wint, zie hier het resultaat:

YES! Een dubbele belichting!

De Canon T50 is een geweldige camera voor als je even niet wilt nadenken of om eventjes uit te lenen aan vrienden die nieuw zijn in de wereld van analoge fotografie.

Don’t think – Just shoot? Met deze camera kan het!

written by -bas- on 2013-05-29 in #reviews #dutch #spiegelreflex #hema-200 #canon #holland #beginners #nld #t50 #netherlands #nederland #review #automatisch

More Interesting Articles