Kleurrijke edelkitsch bij het China Light Festival

Rotterdam heeft er weer een nieuw festival bij: het China Light Festival. Het park bij de Euromast verandert van 7 december 2012 tot 14 februari 2013 in een klein stukje China in Rotterdam. Edelkitsch ten top en uitermate geschikt voor lomografie!

Je zou het niet zeggen als je me ziet, maar ik heb een enorm zwak voor alles wat kitsch is. Of het nou Mexicaanse suikerschedeltjes zijn, slechte jaren ‘80-muziek of Chinese lampions in alle kleuren van de regenboog…. Ik vind het prachtig. Het China Light Festival met al zijn kleurtjes, lampjes enzovoorts was voor mij dus ook een must. Gewapend met analoge camera’s, statief en twee fotovriendinnen die ook wel in waren voor een avondje fotografie ging ik naar het park bij de Euromast in Rotterdam. Het was koud en het miezerde, maar dat mocht de pret niet drukken. China Light voldeed aan al mijn verwachtingen. En meer!

Een groot gedeelte van het park is afgezet voor het festival. Je komt er niet binnen zonder kaartje, en eerlijk is eerlijk, die kaartjes zijn met € 15,00 per stuk behoorlijk aan de prijs. Maar binnen wacht je een zee van licht, kleur, draken, bloemen, vissen en lachende poppetjes die allerlei verhalen uit de Chinese mythologie verbeelden. Een gedeelte van het park bestaat uit waterpartijen, en op het water zijn ook allerlei taferelen te vinden. We hadden geluk dat het windstil was, want daardoor kreeg je prachtige reflecties op het water. Die lenen zich prima voor fotografie en lomografie.

Het China Light Festival is een plek waar je ook prima dubbele belichtingen kan maken. Ik had een rolletje uit een film swap bij me. Dat heb ik daar eens lekker volgeschoten.

Behalve door het park lopen is er nog meer te doen. Er is een aantal keren per avond een lasershow waar je tegen betaling naar toe kunt, maar die hebben we gelaten voor wat het is. Verder kun je er een snelle Chinese hap krijgen en er is een kraampje waar ze dus allerlei kitschdingen verkopen zoals lampions, mutsen en andere prullaria. Ik heb me gelukkig in weten te houden.

Was het die € 15,00 entree waard? Ik vind van wel. Zou ik nog een keer gaan? Dat weet ik niet. China Light is erg leuk om te zien, en zeker ook om te fotograferen, maar het is niet iets wat ik elk jaar opnieuw zou willen zien. Als je houdt van licht, kleur en avondfotografie, zou ik zeker gaan.

Meer informatie over het China Light Festival kun je vinden op de website. Daar kun je ook kaartjes kopen in de voorverkoop. Scheelt toch weer een piek per kaartje!

written by frau_inga on 2013-01-22 in #world #locations #rotterdam #china-light-festival #park-bij-de-euromast #nederland #avondfotografie #lichtjes #art-and-culture #lomolocatie

More Interesting Articles