De Minolta AF-C: perfect voor luie lomografen

Hij lijkt en hij voelt een beetje als de LC-A, maar dan net iets anders. Kan deze Japanse compact-camera het opnemen tegen onze Russische klassieker?

Camera en opschroefbare flits-unit, foto van Ted Court

Ik ben gek op compact-cameraatjes, dus toen ik tegen deze Minolta AF-C aanliep moest ik ‘m wel hebben. Hij lijkt ten slotte op de LC-A. En iets dat op de LC-A lijkt, dat moet wel goed zijn.

Credits: desibel

Ik hou net zoveel van mijn LC-A als van de slogan ”don’t think, just shoot!”. Helaas denk ik soms iets te weinig na, en vergeet ik scherp te stellen. De Minolta AF-C is daarom perfect voor luie lomografen zoals ik!

Credits: desibel

De Minolta AF-C is een Japanse camera uit 1982. Zoals de naam al verraadt, stelt hij automatisch scherp. Ideaal! Verder kan je de ISO instellen van 25 tot 400 en heeft de camera een ingebouwde lichtmeter, zo is je foto altijd goed belicht. Ook zit er aan de voorkant een zelfontspanner, en kan je aan de zijkant een bijpassende flits aansluiten.

Credits: desibel

Enige minpunt: je kan geen dubbele belichtingen maken zoals bij de LC-A+. En ook de Splitzer is wel een groot gemis. Al met al wel een hele fijne camera voor als je even niet met scherpstellen bezig wil zijn. Dus mocht je er tegenaan lopen: deze kleine, betrouwbare en simpele camera zal je niet teleurstellen!

written by desibel on 2013-01-09 in #reviews #kleinbeeld #lc-a #minolta #minolta-af-c #nederlands #cosina #requested-post #tweedehands #nld #autofocus #review

More Interesting Articles