Have an account? Login | New to Lomography? Register | Lab | Current Site:

Welke film zit er in jouw vaatwasser?

Wil je een simpele manier om je foto's een echte OEMPF te geven? Of heb je gewoon mooie shots gepland die je een twist wil geven waar menig Hipstamatic en Photoshopper U tegen zegt? Ga dan voor de Dishwasher tipster! Maar welke film ga je ervoor opofferen?

Experimenteer met natuurlijke chemicalieën!

De kans deed zich voor om een enorme hoeveelheid verse limoenen van het werk naar huis te nemen. Ik ben gek op de kleur en de smaak van limoen, dus waarom zou mijn film dat ook niet zijn?! Deze kleine tipster gaat over de effecten van het zure limoensap op film!

Pinhole panorama 35mm

Flashbacks on Film: Dali Atomicus

In this new weekly series, we’ll be bringing you some film photos from the past that deserve some recognition. This week, the focus is on Dali Atomicus.

Balloon Race II

Een film scannen zonder een negatievenscanner

Als je net als ik pas met analoge fotografie begonnen bent, heb je waarschijnlijk ook nog geen eigen negatievenscanner. Geen nood want ik heb een goedkope manier gevonden om je film in te scannen met behulp van je oude multifunctionele scanner. Lees gauw verder!

Een alternatieve manier om je lomo-foto's te printen met emulsie transfers!

Ooit al iets anders willen doen met je foto's? Ik zal je een stap-voor-stap proces geven om op een creatieve, rommelige en alternatieve manier zwart-wit lomo prints te maken.

Koffie to go!

Na de eerste keer dat ik mijn film wilde prepareren met koffie, wilde ik het nu nog eens proberen. De eerste keer was leuk, maar ik wilde mijn methode verbeteren.

Bedwelm je film

Je film onderdompelen in ontsmettingsalcohol zorgt voor fraaie effecten. En het is nog makkelijk ook! Hier een paar tips zodat je het zelf kan uitproberen.

Neem je liefje mee op vakantie!

Ga je op vakantie maar kan je liefje niet mee? Wilde je het liefste al die bezienswaardigheden met hem of haar delen, maar moet hij/zij werken of naar school? Maak je geen zorgen - ik heb misschien wel een goed idee voor jou!

GHMB - Grote Hoeveelheid Meervoudige Belichting

Het werkt ook overdag.... probeer deze techniek met Lomography Redscale XR

PinHolo - mijn eigengemaakte pijnboompit pinhole camera!

Als student aan de Kunst Academie in Perugia werd ik verliefd op stenopeïsche fotografie en begon ik alles wat ik kon vinden over de technische evolutie ervan te documenteren. Ik vroeg informatie aan mijn leraar, Antonio Todini, en hij raadde me aan om te zoeken naar ‘pinhole photography’ op internet. Hij zei, als manier van herinneren: “Pinhole, het klinkt als pinolo (pijnboompit in Italiaans), maar zonder de ‘H’ anchter de ‘N’ en als laatste een ‘E’.” Sinds dat moment plantte de pit zich in m’n geheugen en groeide in de vorm van een uitdaging om m'n eigen pijnboompit pinhole camera te maken!

Zo verwijder je vastgelopen film

Soms loopt je film vast en kun je hem er niet meer uit krijgen. Wat doe je dan? Ga je naar de winkel om iemand om hulp te vragen? Ik stond voor hetzelfde probleem, maar met wat hulp van een weblog van een vriend leerde ik een simpele manier om het zelf op te lossen. Bekijk hier hoe dat gaat!

Film kan ook comazuipen

Nadat ik de tipster "Bedwelm je film" had gelezen en ik op mijn werk bij Naturalis (het natuurhistorisch museum in Leiden) bezig was met slangen in potten alcohol stoppen, bedacht ik dat ik die twee dingen prima kon combineren.

Doe-het-zelf kleurfilters

Wil je een kleurtje geven aan je foto's? Volg deze tipster en binnen no time heb je je zelfgemaakte set kleurfilters!

Rooster je film

Een tip om een fotorolletje sneller te laten vervallen (omdat je zo van expired film houdt, maar gewoon niet kan wachten)!