Have an account? Login | New to Lomography? Register | Lab | Current Site:
 • Lomography Day Trips: Utrecht, Between a Big City and a Small Village

  Lomography Day Trips: Utrecht, Between a Big City and a Small Village
  Utrecht, my hometown, is the fourth largest city in the Netherlands after Amsterdam, Rotterdam, and the Hague. Here's a guide to the most interesting spots in Utrecht!
 • De nieuwe Petzval lens: voor portretten met zwierige bokeh

  De nieuwe Petzval lens: voor portretten met zwierige bokeh
  (Please note, this article is in another language)
  Mijn broer had met de Kickstarter campagne de nieuwe Petzal-lens van Lomography en Zenit aangeschaft, en in het voorjaar mocht ik hem een paar weken lenen. Lees snel door voor mijn eerste indrukken van deze portret-lens!
 • De mooiste stranden van Lefkas - Griekenland

  De mooiste stranden van Lefkas - Griekenland
  (Please note, this article is in another language)
  In mei gingen we een weekje naar het schiereiland Lefkas in Griekenland. Dat schiereiland is vooral bekend om zijn prachtige stranden, dus die hebben we in warme voorjaarszon uitgebreid benut!
 • Zomerzonnigheid: Met Eliza naar Lefkas

  Zomerzonnigheid: Met Eliza naar Lefkas
  (Please note, this article is in another language)
  De zomer begon voor ons al vroeg dit jaar: In mei gingen we een weekje naar het schiereiland Lefkas in Griekenland. Dit was mogelijk omdat ik vorig jaar een rumble van Eliza was here en Lomography had gewonnen.
 • Verse film: Op vakantie naar Lefkas met Eliza was here!

  Verse film: Op vakantie naar Lefkas met Eliza was here!
  (Please note, this article is in another language)
  Eind vorig jaar won ik de hoofdprijs in de grote Eliza was here-rumble: een mooie vakantie naar Lefkas. In mei was het zover en stapten we in het vliegtuig naar Griekenland. Als eerste laat ik hier de foto's met mijn Belair camera zien.
 • Perfecte Pinhole locatie: de Veilinghaven in Utrecht

  Perfecte Pinhole locatie: de Veilinghaven in Utrecht
  (Please note, this article is in another language)
  Een paar weken terug ging ik op pad om voor het eerst wat foto's te schieten met mijn Diana F+ camera. Deze camera kun je ook gebruiken voor pinhole foto's, en ik besloot het gebied rond de Veilinghaven in Utrecht te gaan verkennen.
 • The Belair X 6-12 City Slicker: a camera for surprises and serious shots

  The Belair X 6-12 City Slicker: a camera for surprises and serious shots
  When the Belair X 6-12 was introduced last year, I was pretty excited. A medium format camera with 6x12 size negatives and automatic exposure for a reasonable price, that sounds promising. More of my photos, experiences and tips after the jump.
 • De Fisheye One: maak foto's met het perspectief van een vis!

  De Fisheye One: maak foto's met het perspectief van een vis!
  (Please note, this article is in another language)
  Vorig jaar kwam ik op een wat toevallige wijze in het bezit van een Lomography Fisheye One camera, in de discrete All Black uitvoering. Na een paar rolletjes raakte het toestelletje wat op de achtergrond, maar als ik de foto's nu opnieuw bekijk, wordt het toch wel tijd om hem weer eens te gebruiken!
 • De Horizon Perfekt: een camera voor perfecte panorama's

  De Horizon Perfekt: een camera voor perfecte panorama's
  (Please note, this article is in another language)
  Voor een liefhebber van panorama-foto's is de Horizon Perfekt één van de meest gewilde camera's. Door de draaiende glazen lens maakt hij foto's die scherp zijn tot in de hoeken op een extra breed panorama-formaat. De vervorming die hierbij kan optreden geeft zijn plaatjes een bijzondere uitstraling.
 • Meest romantische plaatsen: Venetië, romantiek voor de massa

  Meest romantische plaatsen: Venetië, romantiek voor de massa
  (Please note, this article is in another language)
  Venetië is een prachtige stad vol romantische plekjes en fotogenieke hoekjes. En dat vind ik niet als enige: de stad zucht onder de massa's toeristen die er elke dag rondlopen en rondvaren. Kijk snel verder en geniet mee van mijn foto's en herinneringen!
 • Flash it with Fritz the Blitz 2.0

  Flash it with Fritz the Blitz 2.0
  The well-known Fritz the Blitz flash, the trustworthy companion to any La Sardina camera, recently got an update to version 2.0. Check this review for the capabilities of the updated flash unit and some sample photos.
 • Een verse start met een oude en een nieuwe camera

  Een verse start met een oude en een nieuwe camera
  (Please note, this article is in another language)
  In december kreeg ik twee nieuwe camera's in mijn bezit: uit de zak van Sinterklaas kwam een klassieke Minolta SRT100 met twee lenzen en een flitser, en in december mocht ik de Horizon Perfekt ophalen die ik gewonnen had met de Eliza was here-rumble. Inmiddels zijn de eerste rolletjes volgeschoten en ontwikkeld!
 • My Analogue Resolutions for 2014: Shoot More Film!

  My Analogue Resolutions for 2014: Shoot More Film!
  While I was tidying my workroom during the holidays, I found out that I have gathered a lot of film last year. All those films should be used sooner or later, so it's time to make my analogue resolutions for 2014!
 • De Diana Mini: een handig Lomo-cameraatje

  De Diana Mini: een handig Lomo-cameraatje
  (Please note, this article is in another language)
  Eind vorig jaar kwam ik binnen korte tijd in het bezit van alle drie Diana-varianten: Diana F+, Diana Mini en Diana Baby. Als eerste schoot ik een testrolletje vol met de Diana Mini. Lees snel verder voor mijn eerste indrukken van dit Lomo-cameraatje en kijk meteen even mee naar mijn eerste foto's.
 • Old School Graffiti: de Utrechtse KBTR

  Old School Graffiti: de Utrechtse KBTR
  (Please note, this article is in another language)
  Bij graffiti in Utrecht denk ik aan twee dingen: de overal aanwezige kabouter (KBTR voor de intimi) en het fietstunneltje bij het Westplein: een vrijplaats voor graffiti-kunstenaars. Een middagje rondfietsen leverde heel wat leuke plaatjes op!
 • My 2013 in Analogue: An Awesome Year!

  My 2013 in Analogue: An Awesome Year!
  While I made my first steps as a Lomographer in 2012, in 2013 I really made large steps in the Lomography community, with more cameras, films, articles and rumbles. Read on for my highlights of last year and the big bang at the end!
 • The Belair 35mm Back: Made for Pretty Wide Panoramas

  The Belair 35mm Back: Made for Pretty Wide Panoramas
  When I ordered my Belair X 6-12 City Slicker, I bought it as a bundle with the 35mm back. During our holidays near Venice in Italy I shot my first roll with it. Read on for the photos and my findings!
 • Winterfun op de Amsterdamse wintermarkt!

  Winterfun op de Amsterdamse wintermarkt!
  (Please note, this article is in another language)
  Tijdens een middagje Amsterdam liepen we ook even langs de Wintermarkt op het Damrak: een gezellig lint van houten kraampjes met een grote variëteit aan eten en drinken en alles wat er verder nog te verkopen valt. Je valt van de ene verbazing in de andere op deze Amsterdamse variant van de kerstmarkt.
 • Ilford Delta 3200: een hoge iso film voor moeilijke omstandigheden

  Ilford Delta 3200: een hoge iso film voor moeilijke omstandigheden
  (Please note, this article is in another language)
  Voor een bezoekje aan het North Sea Jazz festival zocht ik een hoge iso film om wat mooie concertfoto's te kunnen schieten. Ik koos voor de Ilford Delta 3200 Professional film, een 35mm zwartwit film. Ondanks het weinige licht lukte het me toch om een aantal mooie foto's te maken.
 • Film Ferrania presenteert R&D-team

  Film Ferrania presenteert R&D-team
  (Please note, this article is in another language)
  Na een paar maanden radiostilte is er een update verschenen over het herstarten van de Italiaanse filmproducent Ferrania. Op het blog van het nieuwe bedrijf Film Ferrania schrijft CEO Nicola Baldini dat vooral mensen de kracht zijn van het nieuwe bedrijf. Hij introduceert ook meteen zijn R&D en productie-team.