Have an account? Login | New to Lomography? Register | Lab | Current Site:
 • De Kroepoekfabriek in Vlaardingen heeft eigenlijk niks met kroepoek te maken

  De Kroepoekfabriek in Vlaardingen heeft eigenlijk niks met kroepoek te maken
  (Please note, this article is in another language)
  Dit pand aan de Koningin Wilhelminahaven in Vlaardingen heeft vroeger vele functies gehad en heeft onder andere dienst gedaan als echte kroepoekfabriek. Nu een half jaartje open als poppodium is het voor veel locals al the place to be. Kroepoek hebben ze er niet, maar wel koud bier, goed geluid en gezelligheid.
 • Baikove begraafplaats - Kievs necropolis

  Baikove begraafplaats - Kievs necropolis
  (Please note, this article is in another language)
  Misschien een beetje vreemd om op vakantie een begraafplaats te bezoeken, maar na twee dagen de drukte van Kiev te hebben meegemaakt, een dagtour naar Chernobyl en Prypjat en veel overenthousiaste mensen die ons maar wodka bleven aanbieden hadden s0y en ik behoefte aan wat stilte. En deze momumentale begraafplaats gaf ons wat we nodig hadden, en meer.
 • Chernobyl/Prypiat: A Silent City

  Chernobyl/Prypiat: A Silent City
  September 2011, Marije (s0y) and I finally took the trip we wanted to do for so long, visit Ukraine, Kiev and in particular, the 30km exclusion zone around Chernobyl, with the ghost town of Prypiat. When I saw the bumper carts, I almost cried. Afterwards, we were exhausted; there was so much to take in. And bringing too many cameras is never a good idea. ;)
 • Holga 135 BC, gemaskerde koningin

  Holga 135 BC, gemaskerde koningin
  (Please note, this article is in another language)
  Semi bij toeval gekocht, maar nu duidelijk één van mijn favorieten. Ik probeer haar zo vaak mogelijk mee te slepen. En heb je een niet te groot budget en wil je een nieuwe analoge camera kopen, dan zou ik Holga zeker overwegen.
 • Liefde voor de wegwerpcamera!

  Liefde voor de wegwerpcamera!
  (Please note, this article is in another language)
  Mijn allereerste eigen camera was een wegwerpcamera en die liefde is nooit meer overgegaan. Soms verloren we elkaar even uit het oog, maar uiteindelijk vonden we elkaar altijd weer terug. En tegenwoordig neem ik ze weer mee naar festivals die iets te chaotisch zijn voor mijn 'echte' camera's, waar ze altijd leuke reacties uitlokken.
 • Naar Blijdorp met je fisheye

  Naar Blijdorp met je fisheye
  (Please note, this article is in another language)
  Op tien minuutjes lopen vanaf station Rotterdam Centraal (of tien minuutjes fietsen vanaf mijn huis) ligt Diergaarde Blijdorp. Voor mij is het een stukje jeugdsentiment, maar daarnaast is het ook één van de mooiste dierentuinen van Europa. De verblijven zijn ruim en groen, er zijn bijna geen hekken (vooral grachten) en de hoeveelheid beesten is enorm.
 • Film kan ook comazuipen

  Film kan ook comazuipen
  (Please note, this article is in another language)
  Nadat ik de tipster "Bedwelm je film" had gelezen en ik op mijn werk bij Naturalis (het natuurhistorisch museum in Leiden) bezig was met slangen in potten alcohol stoppen, bedacht ik dat ik die twee dingen prima kon combineren.
 • Klikken met die camera – dubbele exposures voor dummies

  Klikken met die camera – dubbele exposures voor dummies
  (Please note, this article is in another language)
  Ik vergeet wel eens dat je meer kan met de Holga, dan alleen maar dromerige foto’s maken met mooie vignetten. Soms moet ik mezelf er echt toe zetten nogmaals te klikken, bang als ik ben om een foto te verpesten. Maar ja, als je een beetje nadenkt bij wat je doet, kan je heel goed leren van je fouten.
 • Analogue Urban Exploring in Dadipark

  Analogue Urban Exploring in Dadipark
  Together with a small group of friends, I went to the abandoned amusement park 'Dadipark', which closed almost 10 years ago after a series of accidents in which a 9-year-old boy lost his arm. Although more and more people find their way to this park as it is an open secret, it is still quite intact. It was freaky and fascinating. And definitely worth a visit.