Have an account? Login | New to Lomography? Register | Lab | Current Site:
 • De ultieme mix: lomografie, Belgisch bier en poptempel Mezz!

  De ultieme mix: lomografie, Belgisch bier en poptempel Mezz!
  (Please note, this article is in another language)
  Een paar maanden geleden mocht ik als lomograaf naar een optreden van Bombay Show Pig en sinds die tijd gaat er steevast een camera mee naar concerten. Favoriete plek om mijn Lomo LC-A of La Sardina tevoorschijn te toveren is poppodium Mezz in my hometown Breda.
 • La Sardina meets Bombay Show Pig in Rotown

  La Sardina meets Bombay Show Pig in Rotown
  (Please note, this article is in another language)
  De clubtour van Bombay Show Pig is in volle gang en ik was de gelukkige lomograaf die bij het concert in Rotown Rotterdam mocht zijn! Met de La Sardina Domino naar de Maasstad voor een flitsende avond!
 • Levensgrote ‘Car Poolers’ van Cartagena tijdens BredaPhoto

  Levensgrote ‘Car Poolers’ van Cartagena tijdens BredaPhoto
  (Please note, this article is in another language)
  Van 13 september tot en met 21 oktober staat Breda in het teken van BredaPhoto, een groots internationaal fotofestival. Smullen dus voor de fotoliefhebber! Wat valt er te beleven? Workshops, lezingen, rondleidingen, maar vooral veel exposities. Aanrader: de (gratis) expo van levensgrote werken in de Bredase buitenlucht, oftewel Chassé XXL. Mijn favoriet: Alejandro Cartagena met zijn serie Car Poolers.
 • LomoMap Keulen: een vrolijke analoge trip door Duitsland

  LomoMap Keulen: een vrolijke analoge trip door Duitsland
  (Please note, this article is in another language)
  Eerst even indruk maken met de facts: 170.000 foto’s, 1000 m², 1560 panels en 1500 werkuren! Dat is project ‘Lomomap Duitsland’. Ik las er over en moest het zien! Keulen is immers niet zo ver weg en ik wilde altijd al eens naar de Photokina. De mega LomoMap gaf de doorslag. Wat schuiven in de agenda en op naar Keulen. Meet the map!
 • Een graffitiwall die erom vraagt gefotografeerd te worden

  Een graffitiwall die erom vraagt gefotografeerd te worden
  (Please note, this article is in another language)
  Geen LomoWall, maar een levensgrote GraffitiWall in Breda. Je kijkt je ogen uit! Tien Spaanse en Nederlandse graffiti-artiesten hebben een kleurrijk kunstwerk gecreëerd. En niet zomaar eentje; de kunstmuur is met 100 bij 6 meter meer dan levensgroot te noemen.
 • Lomo-rugzak gespot in de V&D folder: daar word je vrolijk van!

  Lomo-rugzak gespot in de V&D folder: daar word je vrolijk van!
  (Please note, this article is in another language)
  Wij wisten natuurlijk allang dat de Lomography camera’s prachtig zijn. En ook de designers van Eastpak hebben dat ingezien. In de V&D folder, die gister op mijn mat viel, stond zowaar een mooie lomo-rugzak. Dat is nog eens een rugzak waar je vrolijk van wordt!
 • Dear Photograph: haal de oude fotoalbums maar van zolder!

  Dear Photograph: haal de oude fotoalbums maar van zolder!
  (Please note, this article is in another language)
  Wellicht ken je het al. Zo niet, dan heb ik bij deze een echt aanrader! Het gaat om het prachtige project van de Canadees Taylor Jones waarin hij oude foto’s meeneemt in het heden. Hele hordes mensen hebben hun oude fotoalbums van zolder gehaald en een foto van hun oude foto gemaakt op exact dezelfde plaats in het nu. Het begon online en onlangs kwam het boek ‘Dear Photograph’ uit. De combinatie van de foto’s met de nostalgische verhalen erachter maakt het tot een juweeltje.
 • Tweedehands vondst: Pure Fun met Polaroids!

  Tweedehands vondst: Pure Fun met Polaroids!
  (Please note, this article is in another language)
  Ik heb het te pakken: het lomo-virus. Deze ‘ziekte’ zorgt ervoor dat ik vaker dan voorheen naar rommelmarkten en kringloopwinkels ga en ook online naar analoge fun speur. Zo keken laatst in de kringloopwinkel twee Polaroidcamera’s mij als asielhonden aan. Gevolg: ik heb ze allebei mee naar huis genomen. En toen begon mijn eerste Polaroid-avontuur: pure fun!
 • Lang leve de koningin, lang leve Fisheye no.2

  Lang leve de koningin, lang leve Fisheye no.2
  (Please note, this article is in another language)
  Koninginnedag 2012: een uitzonderlijk zonnige dag tussen alle grijze fotoloze dagen. Dus op naar Amsterdam. En wat neem je dan mee naast je beste vrienden? Mijn kleine vriend, Fisheye No.2. Uiteraard in zijn oranje lomo-jasje!