Have an account? Login | New to Lomography? Register | Lab | Current Site:

Testen van Holga GN: Op zoek naar een scanner

Een Holga GN getest zonder scanner voor de negatieven. En wel nieuwsgierig: dus op een tablet gelegd met wit scherm en gefotografeerd.

Via via een tweedehand Holga GN bemachtigd. Mijn eerste middenformaat. Uiteraard geheel vrij gedacht en geen idee hoe ik die middenformaat foto’s digitaal zou krijgen. En ook geen geduld om eerst een budget scanner te zoeken…

Foto van noud

In elk geval lijken de negatieven gelukt. Ik heb ze op een tablet gelegd met een wit scherm, om vervolgens een foto met smartphone te maken. Die met Photoshop omgezet en hop: de foto’s lijken gelukt.

Foto van noud

Wel wat afwijkende kleuren vanwege de tinten van het scherm van de tablet, met duidelijk zichtbaar de pixels. Ook de negatieven niet netjes plat, maar ach. Mijn nieuwsgierigheid is gestild.

Foto van noud

Nu toch maar op zoek naar een budget scanner die middenformaat pakt…

Foto van noud

written by noud

2 comments

 1. stratski

  stratski

  Ha, zo heb ik ook nog negatieven gescand voor ik een scanner kocht... Ik kan de Epson Perfect V500 aanraden. Relatief betaalbaar, pakt klein- en middenformaat (en met een Digitaliza ook 110), positief en negatief, en ook gewoon je paspoort en belastingformulier.

  9 months ago · report as spam
 2. noud

  noud

  Dank voor de tip! Ik hoorde hem vanmorgen ook in een Facebook groep als tip. Even Marktplaats in de gaten houden... Eigenlijk zo terugverdiend, maar toch.

  9 months ago · report as spam