Have an account? Login | New to Lomography? Register | Lab | Current Site:

Comparing Film: the LomoChrome Purple, RS50-200 and RS100

Here, I compare the characteristics of the LomoChrome Purple, Redscale 100 and Redscale 50-200 for a model shoot.

Doe het zelf: Maak van je oude tv een vette lichtbox

Staat bij jou op zolder nog een tv te verstoffen? Gooi hem niet weg! Maak van je oude beeldbuis een te gekke lichtbox.

Mijn eerste stappen op Konstruktor-gebied

Na een paar eerste rolletjes kan ik zeggen: de Konstruktor en ik moeten nog een beetje aan elkaar wennen. We komen er wel, maar het valt niet altijd mee om mooie foto's te maken. Als het eenmaal is gelukt, zijn de resultaten gelukkig wel érg fijn.

Big Hugs & LC-Wide Lomographs for Dad

Here's a fantastic Father's Day gift idea. Show dad some big love with the LC-Wide's full frame 17mm lens! Never miss a detail and get quality shots every time with its superior Minitar optics in a compact body and make wonderfully wide memories on film for years to come.

Lomopedia: Fuji Instax Mini 50S

Elegantly dressed in a coat of shiny black, the Fuji Instax Mini 50S in Piano Black takes fun, credit card-sized snapshots that develop in less than a minute! Expect everyone around you to be stunned by both its stunning instant photos and captivating good looks.

Buitenleven: Lekker uitwaaien op Texel

Met de Pinksterdagen trokken we eropuit voor een extra lang weekend. Onze keus viel op het waddeneiland Texel, en we hoopten op een paar mooie zonnige dagen. Gewapend met een tas vol camera's en fotorolletjes gingen we naar de boot.

More Light, More Fun with LomoKino LomoAmigo Mrmaart

We've had our fair share of amazing LomoKino moviemakers from this Community -- all whose work have been featured and dearly appreciated!

De Mega Lomo Matrix Tipster

De 11e gouden regel van Lomo Amigos Sjaak & Nout luidt: "Just because it's analog, doesn't mean it can't be hi-tech." Daar ben ik het helemaal mee eens, en dus is dit reden genoeg om van woorden eindelijk daden te gaan maken. De Lomo Matrix heeft een upgrade gekregen - dit is de Mega Lomo Matrix!

’s Werelds eerste compactcamera met flits: Konica C35 EF

De Konica C35 EF was ’s werelds eerste compactcamera met ingebouwde flitser. In de jaren 70 was het een van de favoriete camera’s van Andy Warhol en nu, 35 jaar later, is het mijn lievelings.

Pixie

Twee dikke deals in één week!

Heb je het al gehoord? Deze week combineren we maar liefst twee dikke deals tegelijk. Dat is twee keer kans op kortingen! Je krijgt gratis goodies bij bestellingen van meer dan 75 EUR/USD/GBP in de Online Shop, en als je een registreerde lomograaf bent kan je ook je 10 piggies gebruiken die je onlangs van ons gekregen hebt - lekkere bonus!

Jump!

Je favoriete Lomo-shot rumble

We gaan Lomography’s 20e verjaardag GROOTS vieren! En wat is een feestje zonder een bijpassende kraker van een fotowedstrijd voor onze trouwe communityleden? Precies, lees gauw verder en ontdek wat de bedoeling is. Bij grote rumbles horen grote prijzen, dus maak je borst maar nat.

Boris en het levensverhaal van Paul

Paul vd Berg, architect en voormalig Rietveld Academie docent. Hij nodigde Boris de DoorgeefLomo uit voor een weekje op de grachten in Amsterdam. De prachtige zwart-wit foto's en anekdotes maken Paul's levensverhaal compleet.

Zomer in Amsterdam

Boris was een fashion victim deze week

Boris is deze week op stap geweest met ontwerper Patricia Hofstede. De eerste paar dagen in de mooie natuur van het Biesbosch, de laatste paar dagen in haar atelier in Amsterdam: een weekje in de wereld van mode.

De LomoAmigos van Moss schieten met de La Sardina DIY

Lomography en FILTER Magazine hebben samen een heel vet project bedacht! We hebben verschillende artiesten van het Culture Collide festival in Los Angeles een Lomography camera gegeven en onze negende LomoAmigo van deze reeks is wel héél bijzonder...

Het Amsterdam City Guide Project gaat beginnen

YES! Afgestudeerd, diploma in de pocket en hoog tijd om van wat scriptie-woorden daden te gaan maken. Lees gauw verder want het grote Lomography City Guide Amsterdam project gaat nu echt beginnen!

Dean Nu Gin
Samantha, Jen, and Ghosty.
la gloria della toscana

Met Stratski in een luchtballon: Amersfoort vanuit de lucht

Eén van de leukste dingen die ik deze zomer heb gedaan, is een ballonvaart maken boven Amersfoort. Behalve dat het superleuk was om onder een ballon richting zonsondergang te drijven, gaf het me een heel nieuwe kijk op mijn woonplaats.

Mijn baby: mijn eerste ervaringen met de Diana Baby 110

Ik heb een baby! Een Diana Baby 110..... Toen ik haar zag staan bij de Lomography Store tijdens een stedentrip in Keulen was ik op slag verliefd. En wat is er nou leuker dan tijdens een stedentrip een nieuwe camera uitproberen?

Sniffy dog

Festival Zwarte Cross: 'Alles komt goed'

De Zwarte Cross is eigenlijk een soort vakantie, een lang weekend waarin alles draait om plezier maken. En ik ontdek; in alles domineert de grote glimlach, de naastenliefde en het credo ‘alles komt goed’. En er is bier.

Hoera! Wij vieren een analoog verjaardagsfeestje!

De Gallery Store in Amsterdam wordt binnenkort één jaar oud! Een jaar lang het ene hoogtepunt na het andere. We blikken met iedereen terug op een fantastisch eerste jaar en doen dit met een feest dat het grote openingsfeest van een jaar geleden zeker zal overtreffen! Ben je erbij?

DOG & CAT
Yashica MAT 124 & Rollei SuperPan 200 ISO B&W
Yashica mat 124 & Kodak 400 Vc
DOG & CAT
YASHICA MAT 124 + Lomography 100 CN
EXAkta
5 Last Shots from the Trip