Lca_120_september_2014_header
Have an account? Login | New to Lomography? Register | Lab | Current Site:

Doe het zelf: Maak een stenen pinhole camera

Heb je zin om een steengoede pinhole camera te maken? Lees dan snel deze tipster!

Gebruik je films goed!

Check hier wat tips over welke verschillende films je het beste kunt gebruiken bij verschillende omstandigheden.

Eerste-wereldoorlogfoto's verloren en gevonden in vintage camera

Het was een goede dag om op antiekjacht te gaan voor analoge fotograaf Anton Orlov. Hij wist niet alleen de stereoscopische Jumelle Bellieni camera uit 1901 te scoren, hij stuitte in de camera ook nog op een aantal honderd jaar oude dia's die Franse foto's uit de Eerste Wereldoorlog bleken te zijn.

De basis: de ins en outs van de spiegelreflex

Zo tegen het einde van onze de basis-serie kijken we eens wat nauwkeuriger naar een van de absolute sekssymbolen van de jaren ’60. Hij legde alles vast, van Jean Shrimpton en Twiggy tot Mick Jagger en The Beatles: de volledig handmatig in te stellen spiegelreflex, ofwel de SLR.

De dit-ben-ik fotowedstrijd 2.0

De dit-ben-ik fotowedstrijd is nu open voor iedereen - stel jezelf voor aan de Lomography community en win een flinke portie Piggies met jouw persoonlijke plaatjes!

De uitgebreide gids voor vintage films en camera's

Op de zolder van je ouders vind je een oude vinyl plaat van Michael Jacksons hit Thriller, waardoor je vervolgens een oude platenspeler koopt. En voor de laatste drie bruiloften die je bezocht vond je de perfecte outfit in die geweldige vintage kledingwinkel in de stad. Oud is het nieuwe 'nieuw'.

Hemels fotograferen: de gemakkelijkste manier!

Als experiment besloot ik een rolletje dubbels te schieten met op de ene laag de sterrenhemel en op de tweede laag gewone aardse zaken!

X-pro, maar dan anders!

Waarom hebben we het eigenlijk alleen maar over het ontwikkelen van diafilm als negatief-film, wanneer we het hebben over cross-processen? Dat is een goede vraag, zeker als je kijkt naar het resultaat van een kleurenfilm die als diafilm is ontwikkeld. De zoete pastelkleuren zien er heerlijk uit!

Lomography Redscale XR 120 onder de loep

Is de Lomography Redscale XR echt beperkt tot ISO 50-200?

Olympus Trip 35 - Trip The Light Fantastic!

“Oh no!! Not another Olympus Trip review?!” Well, if you may indulge me this one time, I’d like to tell you how the Trip helped me reawaken my love of 35mm photography.

Nighttime Non-Flash Photography with the Olympus Trip 35

In this review, I will show you how the Olympus Trip 35 works great for nighttime, non-flash photography. Read about it after the jump!

Maak eens foto's aan beide kanten van je film!

Als je je film omdraait en op de achterkant foto's maakt, krijg je een prachtig redscale effect. Dit is zeer mooi, maar soms mis ik toch de blauwe kleur. Maar waarom combineer je niet het beste van de twee en maak je foto's aan beide kanten!

Doe-het-zelf-project: je fotorol-busje als flits defuser gebruiken

Jullie weten allemaal dat fotografie een dure hobby kan zijn. Daarbij leert de economie van vandaag ons dat we eigenlijk allemaal de 3 R's moeten koesteren. Reduce, Re-use en Recycle. Bij deze een simpel doe-het-zeflje met een busje van een fotorolletje.

Splitzertechniek - de tijdzone

De Splitzer is een geweldige tool om controle te nemen over je shots. Nu kun je met de Splitzer ook controle over de tijd nemen!

Maak van je kleurnegatieven een oranje filter voor je LC-A

Ben je die doodgewone kleurenfoto's beu? Heb je liever een retro-effect? Dan is hier een handige tip om een oranje kleurfilter te maken voor je LC-A!

LC-A+ EBX Me ♥ Friends ♥ My Love

Een Olympus Trip 35 repareren en een nieuw jasje geven

Een tijdje terug kocht ik een kapotte camera die ouder was dan ikzelf. Op internet vond ik hoe ik de vastzittende sluiter kon repareren en een mooie nieuwe skin kon aanbrengen. Ik nam me voor mijn Trip weer tot leven te wekken, en hopelijk inspireert en helpt deze handleiding jou hetzelfde te doen.

De kleurengids voor cross-processen

Iedere gecrosste diafilm kent z'n eigen kleurveranderingen. Hoe handig zou het zijn als je een kleurenpalet kan raadplegen?

Radio Kootwijk: betonnen kathedraal op de hei

Het heeft iets surrealistisch om midden in het niets, tussen heideplantjes en dennebomen opeens een kolossaal betonnen Art Deco-gebouw tegen te komen.

Castle guard
plastic roses