This is your last chance to pre-order your Petzval Lens and get the special aperture plates included for free! With estimated delivery in August (or even sooner), don’t miss out on securing your picture perfect portrait lens!

Have an account? Login | New to Lomography? Register | Lab | Current Site:

Frustrating - Has my new LC A+ RL a faulty lens or lens mount?

Sometimes live is frustrating, if you start with new things.

I got me a Lomo LC-A+ RL for Christmas. I was really happy with the camera, until I got back my first pictures. Some looked partly blurred, though the scene is flat and I stood at right angle to the scene.

check on the left bottom corner – to me, it seems blurred there – is that normal? did I do something wrong?

To check this, I took my older LC-A along to take pictures ot the same scene and compare them to each other.

As I carried them in my bag, the hotshoe of the LC-A scrached the front cover of my new LC-A+. I hate when things like that happen, because I love to keep my stuff in good condition….

Photo by inrod

Has anybody advice, on how to rerstore the painting on the front cover?

written by inrod

3 comments

  1. alexkon

    alexkon

    Do I understand correctly, you are a little updated an old camera?

    5 months ago · report as spam
  2. alexkon

    alexkon

    In your Lomo LC-A + lens is not better than my Premier M-911D. He also smears the lower left corner is more than the other three. It's not right...

    5 months ago · report as spam
  3. inrod

    inrod

    @alexkon, well I'm talking about my brand new Lomo LC-A+ RL from 2013, not my old LC-A from 2003.
    I brought the film, shot with the LC-A+ with my test pictures, to the lab today. The film with the comparison pictures is still in the LC-A. As soon as I get back both films, I'll see if the lens has a problem or not.

    Thanks for your empathy.

    5 months ago · report as spam