Have an account? Login | New to Lomography? Register | Lab | Current Site:

Congratulations to the Volkshotel Rumble Winners

Together with the Volkshotel in Amsterdam, Lomography Netherlands organized a rumble in line with Volkshotel's 24hrs project. The jury has decided and we now have the list of winners who will get to enjoy their very own Volkhotel experience.

Petzval LomoAmigo: Victoria Schofield

Er werken veel getalenteerde mensen voor de Lomography Gallery Soho en Victoria Schofield is geen uitzondering op deze regel. Ze is een studente die al een uitgebreid portfolio van foto's heeft opgebouwd en is vooral geïnteresseerd in muziekfotografie. We leenden haar een Petzval lens uit voor het weekend en hier zijn de reslutaten.

Zomerzonnigheid: Met Eliza naar Lefkas

De zomer begon voor ons al vroeg dit jaar: In mei gingen we een weekje naar het schiereiland Lefkas in Griekenland. Dit was mogelijk omdat ik vorig jaar een rumble van Eliza was here en Lomography had gewonnen.

maaikel is our LomoHome of the Day!

From everyone here at Lomography, congratulations to maaikel for winning LomoHome of the Day!

Sicilië x Redscale - Mijn eerste ontmoeting met twee parels!

Mijn eerste ontmoeting met Sicilië en de Lomography Redscale Extended Range 50-200 was een prachtig succes. Lees hier alles over mijn reisverhaal en de postkaartbeelden die het land biedt!

Verse film: Op vakantie naar Lefkas met Eliza was here!

Eind vorig jaar won ik de hoofdprijs in de grote Eliza was here-rumble: een mooie vakantie naar Lefkas. In mei was het zover en stapten we in het vliegtuig naar Griekenland. Als eerste laat ik hier de foto's met mijn Belair camera zien.

Elle Festival x Lomography: workshop handlettering van Marloes de Vries

Van 27 tot 29 juni is het in Amsterdam tijd voor het Elle Festival: een mode- en designevent georganiseerd door ELLE, ELLE Eten en ELLE Decoration. Ze selecteerden hun favorieten van de Jordaan en de 9 straatjes - en daar horen wij bij. Daarom organiseren we een speciale workshop waar je zelf creatief aan de slag kunt!

Viva la Mama

Viva la Mama, en dan toch zeker mijn lieve mama: Joke.

LomoGuru of the Week: playstoppause

His LomoHome is filled with eye-popping, evocative portraits showcasing different facets of youth. Let's find out more about the creative and passionate ardent shooter Vincent King, or playstoppause, our LomoGuru of the Week!

Lomography Benelux: time to grow!

Het is tijd om te groeien. Lomography wil haar familie van trouwe en creatieve community members graag uitbreiden zodat we samen nog dichter bij ons doel komen: het analoog vastleggen van de wijde wereld. Dit is een mooie wens, maar waar komen die leden vandaan?

10 redenen waarom de Sprocket Rocket rockt!

De Sprocket Rocket rockt! En hier is waarom:

Tussen droom en daad...

...staan wetten in de weg, en praktische bezwaren. Maar kom op, soms wordt een mens wel een beetje gek van alle regeltjes en wetten.

Fruitige_Foto's_wedstrijd

En de Kriebels in de buik rumble winnaars zijn...

Er zijn een aantal super toffe resultaten binnengekomen voor de 'Kriebel in je buik rumble' en de winnaars zijn bekend! Lees snel verder...

Fantastische Albums: Aerochrome Love Affair #3 door lazybuddha

De foto's in dit fantastische album behoren al jarenlang tot de favorieten van de lomo-community. Zonder twijfel zal je na het bekijken van dit album tot over je oren verliefd zijn op Aerochrome Infrared film. Maak je klaar om versteld te staan!

Kriebels in je buik rumble!

De liefde hangt in de lucht dus het is tijd om alles uit je analoge trukendoos te halen voor deze rumble. Submit jouw ultieme kriebels in je buik foto en win piggies!

Boris de Doorgeeflomo op reis: week 22 - Petra

Het imperfecte maar o zo aantrekkelijke karakter van Lomography sprak de digitale Petra wel aan en voor ze het wist was ze verkocht. Inmiddels is ze overtuigd analoog en heeft ze een week met Boris doorgebracht; van vroeg ontbijt tot nachtelijke poolsessie!

Mijn 2013 in analoog: Een geweldig jaar!

Terwijl ik mijn eerste stappen als lomograaf in 2012 zette, heb in 2013 grote stappen gemaakt in het Lomography wereldje, met meer camera's, films, artikelen en wedstrijden. Lees verder voor mijn hoogtepunten van vorig jaar en de grote klapper aan het eind!

Boris de Doorgeeflomo op reis: week 21 - fritssi

Onze duizendpoot Freya is na twee jaar eindelijk weer herenigd met haar geliefde Boris! Tussen alle afstudeerstress en biertjes met haar vrienden door, heeft ze tijd gevonden om Boris mee op pad te nemen en haar leven te tonen. Lees hier over hun avonturen:

Dit is de nieuwe Belair X 6-12 Instant Kit

Een spannende nieuwe toevoeging voor je Belair X 6-12! Dankzij de nieuwe Belair Instant Back kun je briljante instant foto's maken met jouw Belair X 6-12. De back maakt gebruik van Fujifilm Instax Wide Film voor prachtige instant foto's die super scherp en kleurrijk zijn.

DIY Fotolijstjes met washi tape

Op zoek naar een leuke en snelle manier om je woonkamer op te vrolijken? Het enige wat je nodig hebt is tape!

Lomography Antwerpen & Sound Architecture

De meeste analoge liefhebbers waren al bekend met het ruime assortiment van de Lomography Embassy Store in Antwerpen dat meer beslaat dan alleen toffe camera's. Vanaf heden kun je hier echter ook terecht voor het nieuwste vinyl van Sound Architecture!

Verzoekjes voor januari 2014

De feestdagen van 2013 zijn voorbij, iedereen is nog aan het uitbuiken van de oliebollen en appelflappen en veel van jullie zullen nog een staartje vakantie hebben. Hoog tijd om in je toetsenbord te kruipen en onze inbox op te vullen met jullie schrijfwerk! Review, tipster, lifestyle of locatie, dat is ons om het even. Wie schrijft die blijft en je krijgt er ook nog eens lieve roze varkentjes voor!

Prague Aerochrome

Boris de Doorgeeflomo op reis: week 19 - Yolien

Boris was deze week bij projectmanager Yolien in Antwerpen! Samen zijn ze vooral lekker naar buiten geweest en hebben de prachtige herfstkleuren vastgelegd. Lees hier het avontuur en zie de toffe resultaten!

Film op film: One Hour Photo

Er zijn zat films te zien waarin fotografie een rol speelt. Niet omdat de hoofdpersoon toevallig met een camera rond rent (Spider-man bijvoorbeeld) maar omdat het vastleggen van beelden een integraal deel uit maakt van het plot. Die films gaan we in deze serie eens in een zonnetje zetten!

uurtje beuken

Roadtripping with LomoAmigos Snowapple

Our talented LomoAmigo band Snowapple from the Netherlands are on a roll – their tour will travel through many countries, including America! To celebrate this, we've organized an awesome rumble: the ultimate road trip! Do you want to join? Check all details below!

inside out project by JR

Boris de DoorgeefLomo op reis: week 16 - Zoë

Boris de DoorgeefLomo was deze week bij taal- en letterkunde student Zoë uit België. Als ze niet met haar neus in de boeken zit gaat ze graag naar concerten of festivals en deze keer mocht Boris met haar mee! Check hier de resultaten.

Film op film: Resolution

Er zijn zat films te zien waarin fotografie een rol speelt. Niet omdat de hoofdpersoon toevallig met een camera rond rent (Spider-man bijvoorbeeld) maar omdat het vastleggen van beelden een integraal deel uit maakt van het plot. Die films gaan we in deze serie eens in een zonnetje zetten!

LomoChrome!

DIY Jewelry with Film Containers!

Eye-catching pieces of jewelry need not be expensive. Re-purpose those 35mm film containers from the photo lab into something fashionable!

Maak zelf ijslollies met filmkokers

Iets dat alle lomografen gemeen hebben, is het in huis hebben van belachelijk veel lege filmkokertjes. Ben je op zoek naar iets leuks wat je er mee kunt doen? Probeer dit dan eens!

Awesome Albums: On the Beach #2 by blackbyrd

For today's Awesome Album offer, we bring you a set of gems that's all about the sun, the sand, the sea and sensuality. Don't miss out!

Weaving a DIY Film Basket

If you have a surplus of film negatives that you have no intention of keeping (why???), here's a nice little DIY project for you - an upcycled woven basket!